У Вінниці знову потруїли собак в районі Старого міста, справу розслідує поліція. Відео

Знову в мікрорайоні Старе місто, і знову на вулиці Покришкіна, 8 (Клубний дім), що на Старому місті отруїли собак.

Перший моторошний випадок стався восени 2023 року. Вночі з 12 на 13 жовтня небайдужі люди намагались врятувати чотирилапих. Жертвами нелюдів стали, як вуличні тварини, так і домашні.

Опікунка бездомних тварин Анна тоді розповіла нам, що одразу викликала поліцію і написала заяву про злочин.

Наразі результатів слідства, по отруєнню тварин в жовтні 2023 року ще немає. А от результат непокараності злочину є. Цього разу загинула собака, яка не постраждала минулого разу.

Як загинула Жужа?

Про цю жахливу подію, вже у 2024 році, розповіли пані Анна та Олена, які підгодовують та допомагають цим муніципальним собакам. Адже собаки міські чіповані та стерилізовані.

 

За словами пані Олени, отруївся також домашній улюбленець пудель, на ім’я Афоня. Стан його поки задовільний, отримує лікування. Власниця з заявою до поліції не зверталась.

Поліція не вносила заяву про злочин в ЄРДР і взагалі ледь не списали, як звернення

Першу заяву за фактом отруєння тварини зоозахисники подали 30 січня. Другу викликавши екіпаж поліції написали за фактом загибелі тварини.

А далі…. Ходіння по коридорах та кабінетах.

Зі слів пані Анни та Олени, тіло собаки поліцейські не забрали. Жінки самі через міську довідку дізнались де мають робити експертизу. Вони зателефонували до Управління харчової безпеки та ветеринарної медицини, де погодились забрати тіло тварини на експертизу. Але для її проведення потрібно було отримати супровідний лист зі справи від слідчого.

От тут і виявилось вчора, 5 лютого, що справи то і нема, а є звернення. Тобто, в ЄРДР заява про злочин не внесена. Просидівши в поліцейському відділку на Довженка 73, три години, жінки так і не дочекались супровідного листа.

Що правда дільничний, який мав би тією справою займатись, таки знайшовся, він сказав, що справа буде внесена в ЄРДР сьогодні, 6 лютого.

Тим часом термін для проведення експертизи сплив, адже тіло собаки Жужи почало розкладатись і його вже могли утилізувати.

Журналісти Vinnytsia Press Point, звернулись по коментар до поліції Вінниччини та дізнались що станом на 6 лютого 2024 року, справа внесена в ЄРДР.

Масове повторне отруєння тварин це жорстокий злочин, як його кваліфікує Кримінальний кодекс України

Кримінальна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами передбачена статтею 299 Кримінального кодексу України
Жорстоке поводження з тваринами, що належать до хребетних, у тому числі з безпритульними тваринами, порушення правил транспортування тварин, якщо такі дії призвели до тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі тварини, нацьковування тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, а також пропаганда, публічні заклики до вчинення дій, що мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій – караються обмеженням волі на строк від одного до трьох років або позбавленням волі на строк від двох до трьох років з конфіскацією тварини.

Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього чи неповнолітнього, – караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією тварини.

Дії, передбачені частинами першою або другою статті 299 Кримінального кодексу України, вчинені з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, або насильницькі дії щодо тварини, спрямовані на задоволення статевої пристрасті, — караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією тварини.

Для цього складу злочину, жорстоке поводження з тваринами характеризується такими діями:

Знущання над тваринами. Знущання над тваринами полягає в жорстокому поводженні з ними, в об’єктивно не вимушеному заподіянні їм болі, систематичному побитті, в заподіянні фізичних страждань, залишенні без їжі та води, нанесенні їм ран та каліцтв, впливі термічних факторів та хімічних речовин. Ознакою злочинного знущання є застосування жорстоких методів його вчинення тобто таких, які вчиняються особливо болючими способами, шляхом заподіяння травм, переломів кінцівок, термічного чи хімічного впливу тощо. Як правило, знущання проявляється в діях, бездіяльність може полягати в жорстокому поводженні з твариною, яке може бути вчинено у залишенні тварини без їжі, води з боку особи, яка повинна піклуватися про тварину;

https://www.youtube.com/watch?v=sU50oQ-Bkzg
Попередня публікаціяПонад 80 млн грн військового збору перерахували платники Вінниччини у січні
Наступна публікаціяМножинне громадянство та повістки у “Дії”. Головні новини 6 лютого