Множинне громадянство та повістки у “Дії”. Головні новини 6 лютого

    Верховна Рада продовжила дію воєнного стану та мобілізації

    6 лютого Верховна Рада підтримала укази президента Володимира Зеленського щодо продовження воєнного стану та мобілізації. Народні депутати, зокрема Олексій Гончаренко та Ярослав Железняк, повідомили, що 335 парламентарів підтримали продовження воєнного стану, а 323 – мобілізації. Обидва стани будуть діяти протягом щонайменше 90 днів до 13 травня 2024 року.

    Внаслідок двох ударів окупантів загинуло немовля

    Через російський удар по Золочеву на Харківщині зруйновано триповерховий готель. Загинуло двомісячне немовля. Три жінки отримали поранення та госпіталізовані. Також пошкоджені сім приватних будинків, 19 об’єктів цивільної інфраструктури, 2 адмінприміщення та принаймні 5 цивільних автомобілів. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

    Вибори та повістки у “Дії”

    Мінцифра знову підтвердила відсутність планів щодо видавання повісток та проведення виборів через застосунок “Дія”. Віцепрем’єр з цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що ні повісток, ні виборів в “Дії” не передбачено. Також він повідомив про намір відкрити код “Дії” у лютому, щоб розробники з усього світу могли оцінити його роботу та зробити зауваження.

    Комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт про множинне громадянство, внесений Президентом

    Комітет Верховної Ради з прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій підтримав законопроєкт про множинне громадянство, внесений президентом Зеленським. Про це повідомило джерело з Верховної Ради України. Законопроект регулює питання міграції, визначає порядок набуття та припинення громадянства України, а також стосується статусу іноземців та осіб без громадянства, які служать у Збройних силах та інших формуваннях для захисту країни. Законопроект визнаний главою держави невідкладним.

    Попередня публікаціяУ Вінниці знову потруїли собак в районі Старого міста, справу розслідує поліція. Відео
    Наступна публікаціяУ Вінниці 7 лютого очікується похмура погода