На Вінниччині провели вимірювання радіаційного фону та якості води у водогонах

    Згідно з інформацією ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», з 29 січня по 5 лютого 2024 року було проведено 297 вимірів радіаційного фону в населених пунктах області. Рівень радіації коливався від 0,11 мкЗв/год до 0,17 мкЗв/год, що не перевищує допустимого багаторічного фонового рівня.

    Також було проведено лабораторний аналіз води з водогонів області на санітарно-хімічні, бактеріологічні показники та вміст радіонуклідів. Згідно з результатами досліджень:

    296 проб (98,0%) відповідають вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» за всіма параметрами;

    6 проб (2,0%) не відповідають зазначеним вимогам. У водогонів міст Хмільника та Калинівки виявлено перевищення перманганатної окиснюваності в межах 1,06–1,18 раза від норми. Це свідчить про можливе забруднення вододжерела та мережі органічними речовинами. У комунальному водогоні м. Могилів-Подільський зафіксовано перевищення загальної жорсткості та сухого залишку.

    Вміст радіонуклідів у питній воді в межах норми. На цей час ситуація із забезпеченням питною водою в області під контролем.

    Попередня публікаціяСБУ повідомила про підозру жителю Липовця, який заперечував збройну агресію росії проти України
    Наступна публікаціяГайворонська вузькоколійка анонсувала дату наступного ретро-туру