На Привокзальній триває спорудження будинку за програмою «Муніципальне житло»


    У Вінниці на вулиці Привокзальній триває спорудження будинку за програмою «Муніципальне житло». Заступник міського голови Андрій Очеретний наголосив, що попри всі труднощі, важливо залишатися в межах визначених термінів. За графіком, об’єкт планують здати в експлуатацію до кінця цього року. Програма передбачає особливі умови для Захисників та Захисниць, які можуть придбати найбільшу кількість квартир за відведеною квотою.

    Після останньої інспекції, будівництво суттєво змінилося: завершили 4-й поверх у другій секції, а в першій вже вигнали 6 поверхів. Зазначено, що об’єкт повинен відповідати критеріям енергоефективності та якості, встановленим контрактом. Заступник міського голови впевнений у виконанні зобов’язань та зауважує, що у лютому розпочнуть монтаж вікон, а в березні візьмуться до суміжних робіт – сантехнічних та електричних.

    Будівля матиме 10 поверхів та підземний паркінг, а також Освітній хаб та Інклюзивний центр. Проєкт розроблено відповідно до принципів Європейського Зеленого Курсу.

    «Будинок буде повністю електричним, із застосуванням відновлювальних джерел енергії. Ми розраховуємо встановити сонячні панелі на даху. Цей проєкт не входить до кошторисної вартості об’єкта і не впливатиме на ціну квадратних метрів для мешканців. Наразі ми активно працюємо над тим, щоб залучити фінансування ззовні»

    Андрій Очеретний також повідомив, що Вінницька міська рада залучає студентів Вінницького національного технічного університету до проєкту, надаючи їм можливість отримати практичні навички на будівельному майданчику. Такий формат роботи має важливість для молодих спеціалістів, які в цьому бачать можливість переконатися в майбутньому будівництва в Україні.

    Зараз близько 70 квартир, що продаються за програмою «Муніципальне житло», вже мають своїх власників, серед яких 25 учасників бойових дій та 4 родини загиблих воїнів. Серед інших категорій — 5 внутрішньо переміщених осіб, 10 освітян та медиків, 2 інваліди I групи та 21 учасник з інших категорій. Програма пропонує придбати квадратні метри за найнижчою ціною на ринку нерухомості Вінниці. У будинку на Привокзальній вона становить 27 тис. 900 грн.

    Загалом з початку дії програми нею вже скористалися близько тисячі вінничан.

    Попередня публікаціяТри області перетнули епідемічний поріг, на якому місці Вінницька
    Наступна публікаціяВінничан запрошують на відкриття виставки творчих робіт