Три області перетнули епідемічний поріг, на якому місці Вінницька

    За даними щотижневого моніторингу Міністерство охорони здоров’я України станом на 31 січня зафіксовано високий рівень перевищення епідемічного порогу у Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. У п’яти областях, а саме Вінницькій, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській, фіксується середній рівень, тоді як в інших регіонах стан залишається неепідемічним.

    Протягом 22-28 січня на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіли 185 402 громадян, з яких 96 120 — діти віком до 17 років. Діагноз “COVID-19” підтверджено у 3 492 пацієнтів. Лікарню потребували 6 120 осіб, з них 2 607 — діти. За цей період зафіксовано 34 смерті від коронавірусної інфекції та 8 від грипу. Усі померлі не отримали профілактичних щеплень від грипу та не були вакциновані від COVID-19.

    Заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін підкреслив, що Україна переживає середину епідемічного сезону грипу та ГРВІ, з очікуваною домінантою вірусів грипу протягом січня-квітня. Зазначивши важливість реагування на перші ознаки хвороби, він заакцентував, що симптоми грипу виникають різко з підйому температури, тоді як COVID-19 розпочинається із респіраторних симптомів.

    У випадку загострення ситуації обласні комісії ТЕБ і НС можуть вживати локальних заходів у лікувальних, освітніх та інших установах. Ці заходи включають масковий режим, соціальне дистанціювання та інші превентивні заходи для зниження ризику та контролю поширення епідемії.

    Грип — захворювання, яке часто вражає органи дихання, може призводити до серйозних ускладнень. Смертельний випадок може бути результатом пневмонії, отиту, синуситу, менінгіту та інших ускладнень. Люди старші 60 років, діти від 6 місяців, вагітні та особи з хронічними захворюваннями належать до групи ризику. МОЗ рекомендує щорічну вакцинацію, яка є ефективним засобом профілактики грипу.

    Попередня публікаціяВінницька МСДЮСШОР святкує перемогу на міському турнірі з баскетболу
    Наступна публікаціяНа Привокзальній триває спорудження будинку за програмою «Муніципальне житло»