Розпочався процес вдосконалення ВЛК на Вінниччині

    Під час онлайн наради, в якій взяли участь Голова Національної служби здоров’я України (НСЗУ) та заступниця Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, Марія Карчевич, обговорювалася робота Військово-лікарських комісій (ВЛК) та її фінансування Національною службою здоров’я України.

    Цю інформацію повідомили на сайті ОВА Вінниччини.

    До наради також долучилася директорка Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької обласної військової адміністрації, Ольга Задорожна.

    Цивільні медичні заклади укладають контракти з Національною службою здоров’я України за пакетом послуг “Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки” в рамках Програми медичних гарантій.

    Усі послуги, що входять до цього пакету, надаються безоплатно військовозобов’язаним, які проходять ВЛК:

    • проведення лабораторних та інструментальних досліджень,
    • направлення осіб для консультацій та обстежень у інші медичні заклади,
    • оформлення довідок та формування медичних висновків щодо стану здоров’я.

    Процес вдосконалення роботи ВЛК є спільним зусиллям різних установ, таких як Збройні Сили України, Міністерство оборони України, Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство у справах ветеранів України та інші, з метою забезпечення швидкого та зручного проходження військово-лікарських комісій для захисників країни.

    Попередня публікаціяНа Вінниччині зафіксовано понад півтори тисячі хворих на грип та ГРВІ
    Наступна публікаціяНа Вінниччині започаткували німецько-український проєкт для розвитку сектору плодоовочівництва на 4,2 мільйона євро