На Вінниччині започаткували німецько-український проєкт для розвитку сектору плодоовочівництва на 4,2 мільйона євро

    Реалізація проєкту співробітництва під назвою «Німецько-український фаховий діалог із сталого розвитку сектору плодоовочівництва» розпочалася у Вінницькій області з бюджетною вартістю 4,2 млн євро.

    Про це повідомив Укрінформ з посиланням на ОВА Вінниччини.

    Зазначено, що проєкт був ініційований у 2023 році. Оперативними партнерами в його впровадженні стали ТОВ «ГФА Консалтинг Груп ГмбХ» (Німеччина), Вінницька обласна військова адміністрація, а також Іллінецький аграрний фаховий коледж та ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» (м. Київ).

    В рамках цього проєкту передбачено ефективне німецько-українське співробітництво між представниками аграрної науки, освіти та бізнесу Вінницького регіону. Він надає можливість учасникам здобути сучасний досвід у розробці професійних освітніх методик та впровадженні інноваційних технологій у сферу плодоовочівництва.

    Основними напрямками проєкту є аграрно-правове консультування, покращення професійної освіти та створення сільськогосподарської дорадчої служби для сектору плодоовочівництва у Вінницькій області. Проєкт також передбачає фінансову підтримку стратегічних аграрних інвестицій та створення нових підприємств.

    Сума, виділена на реалізацію цього проєкту, становить 4,2 млн євро.

    У ході реалізації проєкту вже відкрито два офіси: адміністративний у місті Вінниця та Офіс дорадництва в місті Іллінці. Крім того, сформовано три робочі групи для кожної сфери результатів за напрямами: визначення пріоритетних тем консультування в галузі плодоовочівництва, покращення професійної освіти і підвищення кваліфікації педагогічних працівників у сфері плодоовочівництва, а також розроблення бізнес-плану створення дорадчого центру розвитку плодоовочевого сектору.

    Також майже завершено підготовку до будівництва холодильного сховища в Іллінецькому аграрному фаховому коледжі, включаючи план будівництва та план роботи. Початок будівництва заплановано на початок 2024 року.

    Окрім того, розроблені інструменти фінансування для подальших інвестицій у плодоовочевий сектор області. Планується завершити реалізацію цього проєкту у 2025 році.

    Попередня публікаціяРозпочався процес вдосконалення ВЛК на Вінниччині
    Наступна публікаціяТрьох військових з Вінниччини винагородив Головнокомандувач ЗСУ