На Вінниччині зафіксовано понад півтори тисячі хворих на грип та ГРВІ

    У пресцентрі обласної військової адміністрації відбулася інформаційна зустріч з директоркою Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, Валентиною Зайцевою. Головною темою брифінгу стала епідемічна ситуація, пов’язана з поширенням грипу та ГРВІ в Вінницькій області.

    Зайцева поділилася статистикою захворюваності на грип та ГРВІ, розповіла про їх симптоми та заходи профілактики. Грип розпочинається раптово: виникає лихоманка, головний біль, болі в горлі. ГРВІ натомість часто протікає в легкій формі. Головним джерелом інфекції є хвора людина, а передача вірусу можлива ще за 5-7 днів до виявлення симптомів або на етапі одужання, коли симптоми не так виражені. Вірус може залишатися в організмі до двох тижнів.

    Станом на 25 січня в області зафіксовано 1582 випадки захворювань на грип та ГРВІ, серед яких 902 дитини. Госпіталізовано 89 осіб, з них 78 – діти.

    Трапився один смертельний випадок від ускладнень грипу А, пов’язаних із чоловіком похилого віку, який не мав вакцинації від грипу.

    Зайцева підкреслила, що вакцинація є ефективним заходом для зниження ризику захворювання та полегшення перебігу хвороби. На цей час в області вакциновано 8129 осіб, з яких 5738 – у місті Вінниця. Для групи ризику доступна безкоштовна вакцинація, що надається державою.

    На Вінниччині рівень захворюваності на 30% нижчий епідпорогу, що дозволяє навчальним закладам працювати у звичайному режимі. Застосування онлайн навчання розглядається тільки у випадку, якщо відсутність учнів на заняттях перевищує 20%.

    Наразі п’ять шкіл у м. Вінниці перейшли на дистанційне навчання.

    Більше дивіться у відео:

    Попередня публікаціяУ Вінниці молодь запрошують на інтерактивний семінар “Профорієнтація: як зробити правильний вибір?”
    Наступна публікаціяРозпочався процес вдосконалення ВЛК на Вінниччині