Пиріг із м’ясом складається з ніжного, пухкого дріжджового тіста та соковитої м’ясної начинки. Його легко приготувати, і результат виходить дуже смачним. Головне правило — пам’ятайте накривати тісто рушником, щоб воно могло піднятися вдвічі.
Інгредієнти:
Для приготування тіста:
- 300 г пшеничного борошна;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. сухих дріжджів;
- 150 мл води;
- 30 мл олії;
- 1 ч. л. цукру;
- 1 ч. л. солі.
Для начинки вам знадобиться:
- 300 г свинячого фаршу;
- 2 цибулі ріпчасті;
- сіль та перець чорний мелений за смаком;
- коріандр за смаком.
Для змащення пирога:
- 1 яйце;
- 1 ст. л. молока.
Приготування:
Суміш борошна просійте та додайте яйце, олію, цукор, сіль і дріжджі. Поступово влийте теплу воду і замісіть тісто. Покладіть його в миску, накрийте рушником і залиште на 1 годину для підняття — тісто має подвоїти свій об’єм.
На розігрітій сковороді з олією обсмажте дрібно нарізану цибулю, додайте фарш, спеції та посоліть на смак. Після 8 хвилин обсмаження начинку охолодіть.
Розкатайте тісто на столі, посипаному борошном. Розділіть його на дві частини — більшу для низу пирога, меншу для верху. Більшу частину розкатайте у пласт більшого діаметра, щоб зробити бортики.
Дно форми застеліть пергаментом, змастіть стінки олією, розкладіть тісто, розподіліть начинку та покрийте верхнім шаром тіста, защипніть краї. Зробіть отвір в центрі пирога для доброго пропікання.
Збийте яйце з молоком і змастіть пиріг.
Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин до золотистого кольору. Після випікання дайте охолонути у формі перед витягненням та подальшим охолодженням.
Смачного!