Пиріг з м’ясом смачна та ситна страва

    Пиріг із м’ясом складається з ніжного, пухкого дріжджового тіста та соковитої м’ясної начинки. Його легко приготувати, і результат виходить дуже смачним. Головне правило — пам’ятайте накривати тісто рушником, щоб воно могло піднятися вдвічі.

    Інгредієнти:

    Для приготування тіста:

    • 300 г пшеничного борошна;
    • 1 яйце;
    • 1 ч. л. сухих дріжджів;
    • 150 мл води;
    • 30 мл олії;
    • 1 ч. л. цукру;
    • 1 ч. л. солі.

    Для начинки вам знадобиться:

    • 300 г свинячого фаршу;
    • 2 цибулі ріпчасті;
    • сіль та перець чорний мелений за смаком;
    • коріандр за смаком.

    Для змащення пирога:

    • 1 яйце;
    • 1 ст. л. молока.

    Приготування:

    Суміш борошна просійте та додайте яйце, олію, цукор, сіль і дріжджі. Поступово влийте теплу воду і замісіть тісто. Покладіть його в миску, накрийте рушником і залиште на 1 годину для підняття — тісто має подвоїти свій об’єм.

    На розігрітій сковороді з олією обсмажте дрібно нарізану цибулю, додайте фарш, спеції та посоліть на смак. Після 8 хвилин обсмаження начинку охолодіть.

    Розкатайте тісто на столі, посипаному борошном. Розділіть його на дві частини — більшу для низу пирога, меншу для верху. Більшу частину розкатайте у пласт більшого діаметра, щоб зробити бортики.

    Дно форми застеліть пергаментом, змастіть стінки олією, розкладіть тісто, розподіліть начинку та покрийте верхнім шаром тіста, защипніть краї. Зробіть отвір в центрі пирога для доброго пропікання.

    Збийте яйце з молоком і змастіть пиріг.

    Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин до золотистого кольору. Після випікання дайте охолонути у формі перед витягненням та подальшим охолодженням.

    Смачного!

    Попередня публікаціяГороскоп за знаками зодіаку на п’ятницю
    Наступна публікаціяЧому не можна лікувати грип та ГРВІ антибіотиками