Як зробити шашлик соковитим

    Приготувати соковитий шашлик не так уже й складно, якщо знати кілька простих секретів, головні з яких – вибір м’яса і правильний маринад.

    Маринад для м’яса – основа вашого майбутнього шашлику. Адже саме від нього залежить, наскільки смачною вийде страва.

    Найпростіший, класичний варіант маринаду для м’яса свинини – цибуля. Багато цибулі: на 1 кілограм м’яса – 2-3 кг цибулі. Щоб замаринувати потрібно:

    • промити і нарізати м’ясо на майбутні шматочки шашлику (умовно 5*5 см, але і не дуже дрібно);
    • порізати цибулю (кільцями, але частину можна й більш дрібно, особливо коли часу на маринування мало);
    • за бажанням додайте перець та інші приправи за смаком;
    • помістити все це в посудину, перемішати (або розкладайте шарами) і залишити на кілька годин (на ніч ідеально) у прохолодному місці на зразок холодильника.

    Сіль додавайте якраз перед смаженням, щоб вона не витягувала з м’яса сік, ця порада відноситься до всіх рецептів. Далі можна сміливо приступати до смаження і отримати соковитий смачний шашлик. І при насадженні на шампур чергуйте м’ясо з цибулею (тому її й нарізали кільцями).

    Багато хто додає майонез, але він і смак м’яса може перебити, і взагалі досить жирний сам по собі, а тут ще й м’ясо явно не знежирене – побережіть здоров’я. До слова, раніше ми вже розповідали, у чому не можна маринувати м’ясо і чому оцет – зовсім не найкращий варіант в маринаді.

    Ще м’ясо свинини можна замаринувати у вині. Це, до речі, і відповідь на питання, як зробити м’яким м’ясо для шашлику. Для такої страви потрібно:

    • м’ясо – 2 кг;
    • червоне сухе вино – 200 мл;
    • винний оцет (не переборщуйте з оцтом) – 2 столових ложки;
    • лук – 2-3 головки;
    • висушені кінза (якщо любите звичайно) і коріандр – 25 грамів;
    • хмелі-сунелі – 50 грамів;
    • сіль і перець (мелений, краще червоний) – за смаком.

    Приготування як зазвичай – нарізали м’ясо зручними для вас шматками, а цибулю кільцями, змішали сухі приправи, склали все це в ємність, додали оцет і перемішали. Потім заливаємо вином, додаємо перець і відправляємо в холодильник на кілька годин. До речі, в готовій страві алкоголю не буде, так що дітям теж можна.

    Маринувати м’ясо курки трохи швидше. Для курки добре підійде кефірний маринад у пропорціях приблизно на 1 частину кефіру 2 частини м’яса. Також додається цибуля та інші приправи і перемішується. Маринується курка так пару годин.

    А ще курка – чудовий продукт для медового маринаду! Ви отримаєте ароматний, солодкуватий неймовірно смачний шашлик, якщо візьмете:

    • куряче філе – 1 кг;
    • мед – 60 гр.;
    • часник – 3 зубчики;
    • гірчицю горошком – 2 чайних л.;
    • лимон – 1 шт.;
    • олія оливкова – 2 столових л.;
    • сіль – за смаком.

    Часник роздавлюємо, з лимона видавлюємо сік і змішуємо все це з іншими інгредієнтами. Нарізану на шматки курку додаємо в маринад і залишаємо на пару годин.

    Попередня публікаціяКабмін відзначив почесною грамотою Ладижинського енергетика 
    Наступна публікаціяВінницький офіс туризму анонсує серію пішохідних мандрівок: «Вінниця – місто затишку та рівноваги»