Три неймовірно смачні страви  з курки і картоплі в духовці

Страви з курки
Курка з картоплею - ідеальне поєднання, яке неможливо зіпсувати.

Запечена курка з картоплею – ідеальна страва, яка сподобається абсолютно кожному. Курку з картоплею можна запекти цілу або частинами. Щоб м’ясо було соковитим, його рекомендується загорнути фольгою – тоді вся волога залишиться всередині курки.

Курячі стегна з картоплею і овочами в духовці

  • Курячі стегна – 8 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Помідори – 200 г.
  • Лук – 1 велика цибулина або 2 маленьких.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Сік 1 лимона.
  • Гірчиця м’яка – 2 ч. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Сушене орегано – 1 ст. л.
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.
  • Курячий бульйон – 250 мл (можна з кубика).

Часник подрібніть і змішайте з лимонним соком, гірчицею, медом, орегано, паприкою, олією, сіллю і перцем. Набір спецій приблизний – ви можете використовувати інші приправи за смаком. Соусом полити стегенця і поставити в холодильник на 5 годин для маринування.

Картоплю почистити і нарізати великими шматочками, цибулю – четвертинками. Помідори нарізати четвертинами (якщо використовуєте черрі, то нарізати не потрібно). У форму для запікання викласти картоплю, потім цибулю, помідори і курку. Посипати сіллю і перцем, залити бульйоном. Щільно накрити форму фольгою. Випікати 20 хвилин при 180°. Потім зняти фольгу і запікати ще 35 хвилин.

Куряче філе з картоплею і грибами в духовці

  • Куряче філе – 800 г.
  • Картопля – 800 г.
  • Лук – 2 шт.
  • Твердий сир – 150 г.
  • Сіль, перець, спеції за смаком.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Майонез – 3 ст. л.

Картоплю і курку нарізати однаковими середніми шматочками, цибулю дрібно порубати. Сир натерти на крупній тертці. Для цього рецепта добре підходять сири моцарелла або сулугуні. Курку перемішати руками зі спеціями, сіллю і перцем.

Форму для запікання змастити олією. Викласти в форму шарами курку, цибулю і картоплю. Зверху змастити майонезом і посипати сиром. Запікати 50 хвилин при 180°.

Курка з картоплею і сметаною в горщиках

  • Курячі стегенця або крильця – 500 г.
  • Картопля – 6 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лук – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Вода – 250 г.
  • Сушені трави – 1 ч. л.
  • Сіль, перець, спеції за смаком.

Курку нарізати великими шматочками, картоплю – середніми, а цибулю і моркву дрібно порубати. Змішати сметану, сушену зелень, сіль, мелений перець і пару ложок води. У горщики викласти на дно половину картоплі, потім курку, моркву з цибулею і решту картоплю. Посолити, залити сметанним соусом і водою. Накрити горщики кришками і запікати 60 хвилин при 200°.

Попередня публікаціяУкраїнські безпілотники уразили багато з намічених цілей у росії
Наступна публікаціяШколярка Олександра Близнюк з Вінниччини зібрала для ЗСУ понад 300 тисяч гривень