Курка з мандаринами – це чудовий та оригінальний рецепт, який додасть атмосферу свята. Золотиста шкірка та ніжне, соковите м’ясо здивують не лише вас, а й ваших гостей. Додавання ароматних трав та мандаринів створить особливий зимовий шарм.
Інгредієнти:
- Курка – 1.5 кг
- Мандарин – 1 кг
- Лук-порей – 1 шт.
- Масло вершкове – 30 г
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Чебрець – 1 ст.л.
- Розмарин – 1 ст.л.
- Соєвий соус – 2 ст.л.
- Аніс – 1 ч.л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – за смаком
Приготування:
- Почніть з того, щоб зробити курку ніжною та ароматною, натираючи її пряним вершковим маслом. Змішайте розм’якшене вершкове масло з сіллю, перцем, і половиною чебрецю. Розподіліть це масло по всій поверхні курки.
- Мандарини, які можна замінити апельсинами, ретельно помийте і розріжте навпіл, не очищаючи.
- Цибулю-порей розріжте вздовж і добре промийте.
- Усі інгредієнти викладіть на деко, а зверху розмістіть курку. Можна покласти її на стебла порею, щоб цибуля просочувалася соком під час запікання, надаючи страві особливий смак.
- Збризкайте усе оливковою олією, посипте розмарином, залишаючи трошки чебрецю і анісу для прикраси.
- Розігрійте духовку до 220 градусів. Поставте курку в духовку на 15 хвилин.
- Зменште температуру до 170 градусів і продовжуйте запікати курку ще 1 годину 15-20 хвилин.
- Під час запікання кілька разів поливайте курку сумішшю окропу та соєвого соусу у співвідношенні 1:1.
- Вийміть готову птицю з духовки, дайте їй відпочити 15 хвилин і подавайте до столу.
Смачного!