Курка запечена з мандаринами

Курка з мандаринами – це чудовий та оригінальний рецепт, який додасть атмосферу свята. Золотиста шкірка та ніжне, соковите м’ясо здивують не лише вас, а й ваших гостей. Додавання ароматних трав та мандаринів створить особливий зимовий шарм.

Інгредієнти:
  • Курка – 1.5 кг
  • Мандарин – 1 кг
  • Лук-порей – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 г
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Чебрець – 1 ст.л.
  • Розмарин – 1 ст.л.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Аніс – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
Приготування:
  • Почніть з того, щоб зробити курку ніжною та ароматною, натираючи її пряним вершковим маслом. Змішайте розм’якшене вершкове масло з сіллю, перцем, і половиною чебрецю. Розподіліть це масло по всій поверхні курки.
  • Мандарини, які можна замінити апельсинами, ретельно помийте і розріжте навпіл, не очищаючи.
  • Цибулю-порей розріжте вздовж і добре промийте.
  • Усі інгредієнти викладіть на деко, а зверху розмістіть курку. Можна покласти її на стебла порею, щоб цибуля просочувалася соком під час запікання, надаючи страві особливий смак.
  • Збризкайте усе оливковою олією, посипте розмарином, залишаючи трошки чебрецю і анісу для прикраси.
  • Розігрійте духовку до 220 градусів. Поставте курку в духовку на 15 хвилин.
  • Зменште температуру до 170 градусів і продовжуйте запікати курку ще 1 годину 15-20 хвилин.
  • Під час запікання кілька разів поливайте курку сумішшю окропу та соєвого соусу у співвідношенні 1:1.
  • Вийміть готову птицю з духовки, дайте їй відпочити 15 хвилин і подавайте до столу.

Смачного!

Попередня публікаціяГороскоп за знаками зодіаку на п’ятницю
Наступна публікаціяНа Вінниччині не скасовують комендантську годину в новорічну ніч, заходи безпеки буде посилено