Сотні дронів, автомобілі, обладнання та техніку на 12 мільйонів гривень надали захисникам України ГО «Ми-Вінничани»

Від самого початку російської агресії громадське об’єднання «Ми-Вінничани» спільно з партнерами, народними депутатами від Вінниччини, благодійними організаціями та представниками бізнесу об’єднали зусилля для допомоги фронту. 

У Вінниці відбувся круглий стіл на якому представники громадського сектору, благодійних фондів, та військові обговорювали посилення допомоги для військовим підрозділам та Силам Оборони, які базуються на Вінниччині, або у яких служать багато вінничан. 

На заході були присутні представники Бригади наступу «Лють», бригади «Червона Калина», 59 окремої механізованої бригади ім. Якова Гандзюка, 95-бригади, речник Управління Служби Безпеки України у Вінницькій області, представники сил ППО, Нацгвардії та інших військових формувань.

Від самого початку російської агресії громадське об’єднання «Ми-Вінничани» спільно з партнерами, народними депутатами від Вінниччини, благодійними організаціями та представниками бізнесу об’єднали зусилля для допомоги фронту. 

Від самого початку російської агресії громадське об’єднання «Ми-Вінничани» спільно з партнерами, народними депутатами від Вінниччини, благодійними організаціями та представниками бізнесу об’єднали зусилля для допомоги фронту. 

В першу чергу робота ГО «Ми-Вінничани» була зосереджена на закупівлі необхідного обладнання та спорядження для діючих військових підрозділів та на підтримці військових та їх родин.

Також благодійники надавали допомогу переселенцям. Втім без уваги не залишився і цивільний сектор. Зокрема у 2023 році ГО «Ми- Вінничани» спільно з БФ «МХП-Громаді» та БФ «Український Альянс» успішно реалізували такі проекти як:

Усі ці проекти та місцеві ініціативи з розвитку та розбудови громад Вінниччини успішно реалізували протягом 2023 року. Про важливість консолідації зусиль усього українського суспільства, розповідає народний депутат України Микола Кучер.

«Дуже важливо коли все суспільство підтримує Збройні Сили. Тому що вони сьогодні роблять те, що ми можемо спокійно жити, працювати, діти можуть ходити в дитячі садки, у школи. Тому я вважаю, що сьогодні дуже важливо об’єднувати суспільство для того, щоб підтримувати наші Збройні Сили підтримувати нашу державу, захищати нашу державу. 

Я вважаю, що сьогодні будь-які дії направлені на те щоб об’єднати людей, всіх українців, які бажають відстояти свою батьківщину, це надзвичайно важливо і надзвичайно правильно.

Та допомога яка  робиться, в першу чергу наш «Гуманітарний штаб», ми об’єдналися також, у нас було кілька фондів і ми об’єдналися і допомагаємо в першу чергу тим, що в цей період необхідно. Сьогодні я вважаю,  основне питання це дрони. І звичайні дрони Мавіки, і FPV- дрони, і теплові дрони. Треба все зробити щоб підтримати наших воїнів. Чим більше буде цих дронів, чим більше технічних засобів, тим більше ми збережемо життів наших захисників», – каже Микола Кучер.

Круглий стіл у Вінниці був присвячений не стільки підсумкам роботи громадського об’єднання, скільки планам посилення допомоги військовим та загальній роботі заради Перемоги. Адже головним напрямком роботи та об’єднання зусиль є саме допомога фронту. 

 «Допомога громадського сектору дуже необхідна. Всі військові мають доступ в інтернет, вони заходять в інтернет і дивляться в інстаграмі відео, світлини. І коли вони бачать картину, коли діти, небайдужі громадяни збирають певну допомогу і навіть словом підтримують нас, дякують і пишуть листівки нам. Це дуже приємно і це мотивує і підтримує бойовий дух. 

Гаджети, які закуповують для військових представники громадянського сектору дуже необхідні. От ці десять FPV, які нам передали зараз, вони будуть виконувати найближчим часом свої бойові завдання і вони будуть розбивати ворожу техніку. Як показує практика, наші «фпвішники» вони працюють досить добре і розбивають багато ворожої техніки. Це дуже важливо бо дрони мають ресурс і закінчуються. І вони зараз дуже необхідні. Дуже дякую, тим хто нас підтримує морально та матеріально! Разом ми сила!», – каже лейтенант бригади «Лють» Вадим Кондратюк.

«Насправді дуже цікава і змістовна розмова, тому що напередодні нового року ми підводимо підсумки роботи Громадського об’єднання. Разом з нашими партнерами, благодійними фондами, громадськими організаціями пов’язаними з підтримкою сил оборони України. 

Результати певною мірою виходять з того що такої допомоги було надано майже на 12 мільйонів гривень. І в першу чергу це стосується тих військових підрозділів, які розташовані на території Вінницької області. Це 14 бригада «Червона Калина», це 120 бригада ТРО, це Могилів-Подільській прикордонний загін, це спецпідрозділи «Альфа», це Головне Управління Розвідки, це прославлена наша 59-та бригада, яка на сьогоднішній день є таким форпостом в районі Авдіївки.

Для нас було важливо те, щоб почути думки безпосередньо своїх військових. Ми формуємо програму на 2024 рік. Ми бачимо, актуальність того обладнання і тієї допомоги, яку потрібно надавати. В першу чергу це дрони FPV, це тепловізори, це нове обладнання пов’язане з РЕПами, яке б давало можливість ефективно протидіяти відповідними дронами з іншої сторони. На сьогоднішній день дуже приємно бачити, що ми розширили географію нашої допомоги. Сьогодні ми передаємо частину обладнання Штурмовій бригаді «Лють». Дуже приємні молоді хлопці, патріотично налаштовані і це вселяє дуже великий оптимізм», – поділився голова ГО «Ми – Вінничани» Валерій Коровій.

Майже усі громади Вінниччини у міру своїх сил приєднуються до роботи ГО «Ми – Вінничани». Як очільники громад так і звичайні люди долучаються до спільних зусиль, для спільної Перемоги. Про це розповідає народний депутат України Лариса Білозір, вона постійно відвідує громади та опікується багатьма соціальними проектами.

«Сьогодні державні кошти практично не виділяються на розвиток громад. Громади самотужки, за допомогою соціально відповідального бізнесу такого як МХП, за допомогою певних кампаній, людей, намагаються реалізовувати проекти. Я кожен тиждень на окрузі і ми постійно щось відкриваємо, якісь класи безпеки, якісь ганки, якісь столові. Тобто ми намагаємось шукати гроші не бюджетні, не державні, не в рамках громад. Наприклад у Тульчині нещодавно в пологовому відділенні оновили кімнати. Тобто життя продовжується. 

Як сказали сьогодні наші військові, ми воюємо заради того щоб ви народжували дітей, щоб ви розвивались, щоб виходили заміж, щоб ви виховували наших дітей. Тому громади сьогодні, у такий не простий військовий час, також потребують підтримки. Тому що там живуть і працюють діти, дружини, рідні наших військових. 

Ви знаєте, що сьогодні кожна громада має людей які загинули, має людей які на фронті захищають нас. Тому в пріоритеті звичайно наше військо, а дали це школи, садки, освіта. Тому що кажуть, полководці виграють битви, а вчителі виграють війни. Тому що ми виховуємо патріотичне і гарне покоління», – підкреслює Лариса Білозір.

«Наша співпраця з об’єднанням «Ми- Вінничани», вона не є унікальною. Ми собі партнерів шукаємо у кожній області із тим, щоб бути максимально ефективними. Тому що, ми допомагаємо не тільки військовим, ми допомагаємо громадам, – розповідає Юрій Мельник, голова наглядової ради Благодійного Фонду «МХП – Громаді».

– І безперечно такі організації, як ГО «Ми-Вінничани» вони краще знають потреби області, вони краще знають людей в області. А оскільки для бізнесу компанії МХП Вінницька область є такою мабуть ключовою, тут сконцентровані великі наші виробничі об’єкти, тут працює велика кількість наших працівників, то саме у Вінницькій області ми шукали такого надійного партнера, з яким можна долати будь-які перешкоди і з яким можна вирішувати будь-які питання.

І ми раді тим, що така громадська організація як «Ми- Вінничани», вона нам простягнула руку допомоги, ми обмінялися меморандумами. У громадському об’єднанні сконцентровані всі знакові люди для Вінницької області, це діючі народні депутати: Микола Іванович Кучер, Лариса Білозір, Геннадій Вацак, а також Олександр Домбровський, Сергій Кудлаєнко, Микола Філонов.

Люди які відчувають відповідальність за область, які знають людей, яких знають люди.

Тут виграли обидві сторони. Тобто БФ «МХП-Громаді», компанія МХП і безперечно від цього у виграші громадське об’єднання, що має такого партнера. Від такого поєднання організацій кінець кінцем виграють громади, виграють військові, які отримують те що їм треба і тоді коли треба. Тому працюємо на Перемогу разом!».

Допомога вінничанам та військовим у вирішенні соціальних питань регулярно надається у вінницькому офісі «Турбота». Цей проект Вінницької міської організації ГО «Ми – Вінничани» постійно діє у Вінниці. Про плани на наступний рік розповів голова міської організації Сергій Кудлаєнко.
«Сьогодні ми підводимо підсумки цього року і малюємо собі плани на наступний рік. Я дуже вдячний нашим Збройним Силам України і всім хлопцям, які були присутні сьогодні на нашому заході. 

Сьогодні я хотів би підкреслити історію, про соціально відповідальний бізнес. І ми маємо в партнерах таку компанію як МХП, яка з першого дня війни, не афішуючи цього, допомагає саме ЗСУ. Наше громадське об’єднання підписало угоду про співпрацю. Ми бачили сьогодні шокуючі цифри, тому що, для того щоб перерахувати ці кошти необхідно їх заробити. Сьогодні заробляти дуже важко, що малому бізнесу, що середньому, що великому. Але саме економічна складова дає можливість підтримувати хлопців, які дають нам працювати в тих регіонах де нема такої загрози, як на Сході.

Ми собі сьогодні поставили високу планку, саме по допомозі для ЗСУ, в планах на наступний рік. Ми говорили, що до проекту «Турбота» де ми даємо психологічну, юридичну допомогу і не тільки, а в тому числі матеріальну нашим Збройним Силам, спецпідрозділам і безпосередньо людям.

Ми говорили сьогодні про те, що є новітні технології, які сьогодні використовуються в цій війні. І ми маємо ц технології впроваджувати, щоб наші воїни мали можливість нас захищати. Ми говорили про те, що команда людей, яка сьогодні забралась, ми налаштовані тільки на одне — на Перемогу!

А що далі буде— далі ми будемо відновлювати нашу зруйновану, на превеликий жаль, державу», – зазначив Сергій Кудлаєнко.

На заході присутні представники військових формувань отримали 70 FPV-дронів та обговорили в неформальному спілкуванні потреби для спільної Перемоги над ворогом.
«Сьогодні в нас була можливість поспілкуватись з військовослужбовцями Збройних Сил України, з представниками різних військових формувань та сил оборони. Ми обмінялись планами на наступний рік.

Запити у військових постійно змінюються тому що війна сучасна, сучасні методи ураження, сучасні методи оборони. І сьогодні ми на нашому круглому столі переговорили з військовими, запитали, які будуть потреби у них на майбутній рік.

І ми отримали дуже важливу інформацію, яка допоможе нам у наступному році зробити більше для нашої спільної Перемоги», – розповів голова Благодійного Фонду «Українській Альянс» Микола Філонов.

Довідково: До громадського об’єднання “Ми-Вінничани” входять народний депутат VIII скликання Сергій Кудлаєнко, екс-голова Вінницької ОВА та колишній мер Вінниці, нардеп двох скликань Олександр Домбровський, партнерами ГО є чинні парламентарі Лариса Білозір, Геннадій Вацак та Микола Кучер, засновник Благодійного фонду “Український Альянс” Микола Філонов, керівник організації очільник Вінницької облдержадміністрації 2015-2019 р. Валерій Коровій.

Лише за 2023 рік учасники та партнери ГО “Ми-Вінничани” придбали і передали на передову більше 300 FPV-дронів, на 5,2 млн грн.
А ще:
  • дрони «Мавіки 3Т» з тепловізором – на 1,9 млн грн;
  • дрони «Мавіки без тепловізора» – на 435 тис. грн;
  • автомобілі та реанімобіль – на 1,9 млн грн;
  • зарядні станції – на 472 тис. грн;
  • тепловізори на – 318 тис. грн.
А також продукти харчування, засоби гігієни та багато іншого.

Попередня публікаціяКомендантську годину на Вінниччині у новорічну ніч не скасовують
Наступна публікаціяВінницькі голубці увійшли до переліку нематеріальної культурної спадщини України

3 КОМЕНТАРІ(В)

  1. […] в допомозі війську. Розмова відбулась під час круглого столу з військовими та ГО «Ми – Вінничани», яке спільно з кількома благодійними фондами, […]

Comments are closed.