13-річний Олександр Форманюк з Мурафи зібрав кошти на дрон для військових

Історія, яка розчулить кожного трапилась на Вінниччині. Восьмикласник Олександр Форманюк оголосив збір для 95-ї окремої десантно-штурмової бригади та за три дні закрив його. Сашко зібрав 180 тисяч гривень.

Історія, яка розчулює до сліз. Сашко Форманюк з Мурафи що на Вінниччині за п’ять днів в інстаграм назбирав 180 тисяч гривень на Мавік 3 для підрозділу де служить його брат. Та придбати гаджет для військових не встиг Мавіка йому для військових передали на круглому столі ГО «Ми-Вінничани».

Детальніше: Сотні дронів, автомобілі, обладнання та техніку на 12 мільйонів гривень надали захисникам України ГО «Ми-Вінничани»

Хлопець його одразу передав присутнім там же військовим, а за зібрані кошти вирішили додатково закупити рації та тепловізор.

Мавік він отримав тому, що його допис в Інстаграм побачила народний депутат Лариса Білозір, вона одразу вирішила допомогти.

За словами пані Лариси, Сашко приклад і мотивація для неї та для військових, адже заради таких українців вони і захищають нашу державу.

Вона розповідає, що майже усі громади Вінниччини у міру своїх сил приєднуються до роботи ГО «Ми – Вінничани». Як очільники громад так і звичайні люди долучаються до спільних зусиль, для спільної Перемоги.

«Сьогодні державні кошти практично не виділяються на розвиток громад. Громади самотужки, за допомогою соціально відповідального бізнесу такого як МХП, за допомогою певних кампаній, людей, намагаються реалізовувати проекти. Я кожен тиждень на окрузі і ми постійно щось відкриваємо, якісь класи безпеки, якісь ґанки, якісь столові. Тобто ми намагаємось шукати гроші не бюджетні, не державні, не в рамках громад. Наприклад у Тульчині нещодавно в пологовому відділенні оновили кімнати. Тобто життя продовжується.

Як сказали сьогодні наші військові, ми воюємо заради того, щоб ви народжували дітей, щоб ви розвивались, щоб виходили заміж, щоб ви виховували наших дітей. Тому громади сьогодні, у такий не простий воєнний час, також потребують підтримки. Тому що там живуть і працюють діти, дружини, рідні наших військових.

Ви знаєте, що сьогодні кожна громада має людей які загинули, має людей які на фронті захищають нас. Тому в пріоритеті звичайно наше військо, а дали це школи, садки, освіта. Тому що кажуть, полководці виграють битви, а вчителі виграють війни. Тому що ми виховуємо патріотичне і гарне покоління, таких неймовірних людей як Сашко Форманюк з Мурафи», – підкреслює Лариса Білозір.

Представники бригади де служить брат Олександра особисто подякували хлопцю під час заходу.
Сам Сашко Форманюк розповідає, що мав щире бажання допомогти побратимам його брата.

«Брат зараз поранений, там його хлопці служать в 95-й бригаді. І в голову прийшла ідея допомогти цій бригаді. Зараз поки що брат вдома то допомагати чимось, фінансувати наприклад. І прийшла ідея зробити збір. Я виклав відео і не думав що так підуть донати. До вечора було вже майже п’яти тисяч гривень, на ранок я прокидаюсь, а на рахунку вже сорок тисяч гривень. За два дні ми зібрали майже 110 тисяч гривень. (Загалом за п’ять днів збору Сашкові надонатили 180 тисяч гривень – Прим РЕД). Спочатку командування навіть не знали. Я знав що їм треба, але вони не знали що я збираю. Я збирав на дрон, а Лариса Миколаївна мені написала, що ми можемо передати тобі Мавіка третього. Тому, Лариса Миколаївна, дуже дякую! Дуже велика подяка, для всіх хто донатів! Велика подяка, для військових ЗСУ хто нас захищає!»

 

Попередня публікаціяДля діагностики артеріальної гіпертензії важливо навчитися вимірювати тиск правильно
Наступна публікаціяДайджест екскурсій у Вінниці в січні 2024 року