Новий рік та Різдво – гарні приводи зібратися всією родиною за обіднім столом та поласувати смачними стравами. Люди, які відзначають зимові свята вдома, зазвичай готують бутерброди на Новий рік – швидкий та простий спосіб розпалити апетит. Публікуємо найсмачніші рецепти бутербродів на Новий рік з ікрою, рибою та м’ясом.
Бутерброди зі шпротами і яйцем, свіжим огірком
- білий хліб – кілька скибочок;
- олія – 1 ст. л;
- яйця – 1-2 шт;
- майонез – 2-3 ст. л;
- сіль, перець – за смаком;
- шпроти – кілька штук;
- свіжий огірок – 1 шт.
Розігріти на сковороді олію, обсмажити шматочки хліба з двох сторін до золотистої скоринки. Яйця зварити круто, остудити, почистити і натерти на тертці. Змастити кожну скибочку хліба майонезом, посипати тертим яйцем, зверху викласти шпроти. Огірок нарізати дуже тонкими смужками, надіти на шпажку так, щоб вийшла “ялинка”, вставити в хліб.
Бутерброди з червоною ікрою і фетою
- фета – 130 гр;
- червона ікра – 100 гр;
- мелений чорний перець – за смаком;
- білий хліб – кілька скибочок;
- кріп – кілька гілочок.
Фету розім’яти виделкою, додати чорний перець і подрібнений кріп. Намазати сир на хліб, зверху викласти червону ікру.
Бутерброди зі шпротами і лимоном, помідором і яйцем
- яйця – 2 шт;
- білий хліб – кілька скибочок;
- свіжі помідори – 1-2 шт;
- лимон – 0.5 шт;
- майонез – 1 ст. л;
- шпроти – кілька штук;
- петрушка – для прикраси.
Яйця відварити круто, остудити, почистити. Скибочки хліба викласти на деко, обсмажувати в духовці 3-4 хвилини при 200 °C до утворення золотистої скоринки. Яйця і помідори нарізати кружечками, лимон – часточками. Кожну скибочку хліба змастити майонезом, зверху викласти помідор, яйце, шпроти і лимон. Прикрасити бутерброди петрушкою.
Бутерброди з шинкою, сиром та оливками
Інгредієнти:
- багет – 8 скибочок;
- шинка – 80 г;
- м’який сир – 50 г;
- солоний огірок – 1 шт.;
- оливки без кісточок – 8 шт.
Замість шинки можна взяти балик, шинку, ковбасу, прошутто та інше м’ясо.
Багет нарізати тонкими скибочками та обсмажити на сухій сковороді з двох боків. Охолоджені тости змастіть м’яким крем-сиром. Солоний огірок наріжте тонкими смужками і викладіть на змащений сиром хліб. Потім викладіть на бутербоди тонко нарізану шинку і по одній оливці.
Бутерброди з тунцем і маслинами
- яйця – 3 шт;
- білий хліб – кілька скибочок;
- часник – 2 зубчики;
- консервований тунець – 180 гр;
- плавлений сирок – 1 шт;
- маслини – кілька штук;
- листя салату.
Яйця відварити круто, остудити і почистити. Хліб обсмажити на сухій сковороді до утворення золотистої скоринки. Натерти його подрібненим часником і повністю остудити. Тунець розім’яти виделкою, сир і яйця натерти на дрібній тертці. Маслини нарізати кружечками, всі інгредієнти перемішати. Викласти на хліб листя салату і намазати масу.
Бутерброди з буряком та оселедцем
Інгредієнти:
- хліб – 200 г;
- буряк – 1 шт.;
- філе оселедця – 150 г;
- часник – 1 зубчик;
- майонез – 2 стол. л.;
- сіль, перець за смаком;
- петрушка для оздоблення.
Буряк відваріть до готовності (40-60 хвилин) і остудіть. Часник роздавіть через прес. Натріть буряк на великій тертці і змішайте з часником і майонезом. Хліб наріжте на невеликі скибочки і за бажанням обсмажте на олії. Змастіть хліб буряковою масою і викладіть по шматочку оселедця. Прикрасьте бутерброди петрушкою.