Прості холодні бутерброди на швидку руку: 6 кращих рецептів

приготування бутербродів
приготування бутербродів

Господині завжди шукають нестандартні та смачні ідеї для приготування бутербродів на будь-яку випадковість. Ми пропонуємо шість найкращих рецептів простих холодних бутербродів, що можна швидко приготувати та вразити гостей на святі.

Бутерброди зі шпротами і яйцем, свіжим огірком

  • білий хліб – кілька скибочок;
  • олія – 1 ст. л;
  • яйця – 1-2 шт;
  • майонез – 2-3 ст. л;
  • сіль, перець – за смаком;
  • шпроти – кілька штук;
  • свіжий огірок – 1 шт.

Розігріти на сковороді олію, обсмажити шматочки хліба з двох сторін до золотистої скоринки. Яйця зварити круто, остудити, почистити і натерти на тертці. Змастити кожну скибочку хліба майонезом, посипати тертим яйцем, зверху викласти шпроти.  Огірок нарізати дуже тонкими смужками, надіти на шпажку так, щоб вийшла “ялинка”, вставити в хліб.

Бутерброди з червоною ікрою і фетою

  • фета – 130 гр;
  • червона ікра – 100 гр;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • білий хліб – кілька скибочок;
  • кріп – кілька гілочок.

Фету розім’яти виделкою, додати чорний перець і подрібнений кріп. Намазати сир на хліб, зверху викласти червону ікру. 

Бутерброди зі шпротами і лимоном, помідором і яйцем

  • яйця – 2 шт;
  • білий хліб – кілька скибочок;
  • свіжі помідори – 1-2 шт;
  • лимон – 0.5 шт;
  • майонез – 1 ст. л;
  • шпроти – кілька штук;
  • петрушка – для прикраси.

Яйця відварити круто, остудити, почистити. Скибочки хліба викласти на деко, обсмажувати в духовці 3-4 хвилини при 200 °C до утворення золотистої скоринки. Яйця і помідори нарізати кружечками, лимон – часточками. Кожну скибочку хліба змастити майонезом, зверху викласти помідор, яйце, шпроти і лимон. Прикрасити бутерброди петрушкою.

Бутерброди з червоною рибою та авокадо

  • яйця – 1 шт;
  • плавлений сир – 1 шт;
  • авокадо – 0.5 шт;
  • лимонний сік – 1 ч. л;
  • майонез – 1 ст. л;
  • сіль, перець – за смаком;
  • білий хліб – кілька скибочок;
  • слабосолона червона риба – 100 гр;
  • петрушка або кріп – для прикраси.

Яйця зварити круто, остудити і почистити. Натерти яйце, сир і авокадо на тертці, додати лимонний сік, майонез, сіль і перець. Перемішати, намазати цю масу на хліб, зверху викласти червону рибу і прикрасити бутерброди петрушкою.

Бутерброди з оселедцем і помідорами

  • слабосолоний оселедець – 120-150 гр;
  • помідор свіжий – 1 шт;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт;
  • житній хліб – кілька скибочок;
  • гірчиця – 2 ч. л;
  • зелена цибуля – кілька пір’їв.

Нарізати помідор і цибулю кружечками, оселедець – красивими шматочками. З хліба за допомогою спеціальної форми вирізати скибочки круглої форми. Змастити хліб гірчицею, зверху викласти цибулю, помідори і оселедець. Прикрасити бутерброди зеленою цибулею.

Бутерброди з тунцем і маслинами

  • яйця – 3 шт;
  • білий хліб – кілька скибочок;
  • часник – 2 зубчики;
  • консервований тунець – 180 гр;
  • плавлений сирок – 1 шт;
  • маслини – кілька штук;
  • листя салату.

Яйця відварити круто, остудити і почистити. Хліб обсмажити на сухій сковороді до утворення золотистої скоринки. Натерти його подрібненим часником і повністю остудити. Тунець розім’яти виделкою, сир і яйця натерти на дрібній тертці. Маслини нарізати кружечками, всі інгредієнти перемішати. Викласти на хліб листя салату і намазати масу.

Попередня публікаціяВінницькі ветерани підкорили майданчик та серця на турнірі з футзалу
Наступна публікаціяВінницька бібліотека відкриває двері для всіх: старт безкоштовних курсів з жестової мови