Господині завжди шукають нестандартні та смачні ідеї для приготування бутербродів на будь-яку випадковість. Ми пропонуємо шість найкращих рецептів простих холодних бутербродів, що можна швидко приготувати та вразити гостей на святі.
Бутерброди зі шпротами і яйцем, свіжим огірком
- білий хліб – кілька скибочок;
- олія – 1 ст. л;
- яйця – 1-2 шт;
- майонез – 2-3 ст. л;
- сіль, перець – за смаком;
- шпроти – кілька штук;
- свіжий огірок – 1 шт.
Розігріти на сковороді олію, обсмажити шматочки хліба з двох сторін до золотистої скоринки. Яйця зварити круто, остудити, почистити і натерти на тертці. Змастити кожну скибочку хліба майонезом, посипати тертим яйцем, зверху викласти шпроти. Огірок нарізати дуже тонкими смужками, надіти на шпажку так, щоб вийшла “ялинка”, вставити в хліб.
Бутерброди з червоною ікрою і фетою
- фета – 130 гр;
- червона ікра – 100 гр;
- мелений чорний перець – за смаком;
- білий хліб – кілька скибочок;
- кріп – кілька гілочок.
Фету розім’яти виделкою, додати чорний перець і подрібнений кріп. Намазати сир на хліб, зверху викласти червону ікру.
Бутерброди зі шпротами і лимоном, помідором і яйцем
- яйця – 2 шт;
- білий хліб – кілька скибочок;
- свіжі помідори – 1-2 шт;
- лимон – 0.5 шт;
- майонез – 1 ст. л;
- шпроти – кілька штук;
- петрушка – для прикраси.
Яйця відварити круто, остудити, почистити. Скибочки хліба викласти на деко, обсмажувати в духовці 3-4 хвилини при 200 °C до утворення золотистої скоринки. Яйця і помідори нарізати кружечками, лимон – часточками. Кожну скибочку хліба змастити майонезом, зверху викласти помідор, яйце, шпроти і лимон. Прикрасити бутерброди петрушкою.
Бутерброди з червоною рибою та авокадо
- яйця – 1 шт;
- плавлений сир – 1 шт;
- авокадо – 0.5 шт;
- лимонний сік – 1 ч. л;
- майонез – 1 ст. л;
- сіль, перець – за смаком;
- білий хліб – кілька скибочок;
- слабосолона червона риба – 100 гр;
- петрушка або кріп – для прикраси.
Яйця зварити круто, остудити і почистити. Натерти яйце, сир і авокадо на тертці, додати лимонний сік, майонез, сіль і перець. Перемішати, намазати цю масу на хліб, зверху викласти червону рибу і прикрасити бутерброди петрушкою.
Бутерброди з оселедцем і помідорами
- слабосолоний оселедець – 120-150 гр;
- помідор свіжий – 1 шт;
- ріпчаста цибуля – 1 шт;
- житній хліб – кілька скибочок;
- гірчиця – 2 ч. л;
- зелена цибуля – кілька пір’їв.
Нарізати помідор і цибулю кружечками, оселедець – красивими шматочками. З хліба за допомогою спеціальної форми вирізати скибочки круглої форми. Змастити хліб гірчицею, зверху викласти цибулю, помідори і оселедець. Прикрасити бутерброди зеленою цибулею.
Бутерброди з тунцем і маслинами
- яйця – 3 шт;
- білий хліб – кілька скибочок;
- часник – 2 зубчики;
- консервований тунець – 180 гр;
- плавлений сирок – 1 шт;
- маслини – кілька штук;
- листя салату.
Яйця відварити круто, остудити і почистити. Хліб обсмажити на сухій сковороді до утворення золотистої скоринки. Натерти його подрібненим часником і повністю остудити. Тунець розім’яти виделкою, сир і яйця натерти на дрібній тертці. Маслини нарізати кружечками, всі інгредієнти перемішати. Викласти на хліб листя салату і намазати масу.