Американський режисер Євген Афінеєвський, який став номінантом на “Оскар” за фільм “Зима у вогні” про Революцію Гідності, робить стрічку про українських дітей, що потрапили під обстріл російського терору.

Про це повідомили у національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ.

Зараз відбуваються зйомки третього документального фільму про Україну від режисера. Цього разу він відвідав реабілітаційний центр, де відновлюються діти, постраждалі від російських атак.

Головним героєм стрічки стає 8-річний Роман Олексів, який отримав важкі травми, коли ракети вдарили по Вінниці. Йому вдалося вижити після перелому плечової кістки, опіків тіла та обличчя, а також черепно-мозкової травми.

Хлопчик провів рік лікування в Німеччині та зараз, відновлюючись у львівській лікарні, відзначає кожен день радістю. Навіть не зважаючи на те, що він поки не може зняти маску з обличчя, він вивчає гру на баяні та займається танцями. Його батько, Ярослав, розповідає про це.

У фільмі також з’являться інші діти з різних регіонів України, які теж постраждали від російських атак. Серед них 12-річна Яна Степаненко, яка втратила кінцівки внаслідок ракетного удару в Краматорську, 13-річний Стас Лях, поранений мозком у своєму домі на Харківщині, і брати Янковські, 15-річний Володя та 9-річний Яков з Одещини, а також 11-річна Вероніка з Вугледару. Ці діти, ставши сиротами через російські атаки, також стануть героями стрічки.

Американський режисер прагне розповісти світові історії цих сміливих дітей, щоб нагадати всім, що війна триває і вона забирає життя найкращих – як військових, так і цивільних.

Попередня публікаціяРекордна участь у вакцинації: понад 5 тисяч вінничан захистили себе від грипу
Наступна публікаціяДівчатка з Тростянця вибороли золото у футбольному турнірі у Вінниці