Печінковий рулет з морквою та сиром – це вишукана страва, яку можна приготувати досить просто, хоч і знадобиться певний час.

Печінковий рулет
Печінковий рулет
Інгредієнти:
  • Куряча печінка – 400 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст. ложки
  • Манна крупа – 2,5 ст. ложки
  • Молоко – 60 мл
  • Сіль до свого смаку
  • Мелений чорний перець – на смак
  • Олія – 30 мл (для начинки) і 40 мл (для змащування форми)
  • Морква – 100 г
  • Ріпчаста цибуля – 100 г
  • Твердий сир – 60 г
  • Майонез – 2 ст. ложки
  • Вершкове масло – 20 г (1 ст. ложка)
Приготування:
  • У велику миску для перетирання інгредієнтів, покладіть вимиту печінку, додайте молоко та розбиті яйця.
  • Використовуючи занурювальний блендер або м’ясорубку, подрібніть всі інгредієнти до створення однорідної маси.
  • Додайте до печінкової маси борошно та манну крупу. Приправте сіллю та чорним перцем.
  • Перемішайте масу та залиште на 10-15 хвилин, щоб манка набрала вологи.
  • Попередньо розігрійте духовку до 180 °C.
  • Застеліть форму для випікання пергаментом та змастіть його олією. Вилийте тісто в форму та поставте її в духовку.
  • Випікайте печінковий корж 15-20 хвилин, перевіряючи готовність за допомогою шпажки.
  • Готовий корж відразу ж розгорніть в рулет разом із пергаментом, і обгорніть рушником. Лишіть корж відпочивати близько 20 хвилин.
  • Для начинки наріжте цибулю на дрібні кубики та натріть моркву на середній тертці.
  • Розігрійте сковороду з сумішшю олії та вершкового масла, і обсмажте цибулю з морквою 5 хвилин або до готовності.
  • Тертий твердий сир рівномірно розподіліть по рулету.
  • Рулет обережно розгорніть, змастіть майонезом, посипте сиром, а поверхню прикрасьте обсмаженою цибулею та морквою.
  • Покладіть рулет у холодильник на 40 хвилин.
  • Перед подачею прикрасьте готовий рулет смужками майонезу та гілочками кропу. Подавайте на стіл порційними шматочками.
Попередня публікаціяГороскоп за знаками зодіаку на суботу
Наступна публікаціяНа Вінниччині 10 нових випадків захворювання на гепатит А за минулу добу