Печінковий рулет з морквою та сиром – це вишукана страва, яку можна приготувати досить просто, хоч і знадобиться певний час.

Інгредієнти:
- Куряча печінка – 400 г
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 3 ст. ложки
- Манна крупа – 2,5 ст. ложки
- Молоко – 60 мл
- Сіль до свого смаку
- Мелений чорний перець – на смак
- Олія – 30 мл (для начинки) і 40 мл (для змащування форми)
- Морква – 100 г
- Ріпчаста цибуля – 100 г
- Твердий сир – 60 г
- Майонез – 2 ст. ложки
- Вершкове масло – 20 г (1 ст. ложка)
Приготування:
- У велику миску для перетирання інгредієнтів, покладіть вимиту печінку, додайте молоко та розбиті яйця.
- Використовуючи занурювальний блендер або м’ясорубку, подрібніть всі інгредієнти до створення однорідної маси.
- Додайте до печінкової маси борошно та манну крупу. Приправте сіллю та чорним перцем.
- Перемішайте масу та залиште на 10-15 хвилин, щоб манка набрала вологи.
- Попередньо розігрійте духовку до 180 °C.
- Застеліть форму для випікання пергаментом та змастіть його олією. Вилийте тісто в форму та поставте її в духовку.
- Випікайте печінковий корж 15-20 хвилин, перевіряючи готовність за допомогою шпажки.
- Готовий корж відразу ж розгорніть в рулет разом із пергаментом, і обгорніть рушником. Лишіть корж відпочивати близько 20 хвилин.
- Для начинки наріжте цибулю на дрібні кубики та натріть моркву на середній тертці.
- Розігрійте сковороду з сумішшю олії та вершкового масла, і обсмажте цибулю з морквою 5 хвилин або до готовності.
- Тертий твердий сир рівномірно розподіліть по рулету.
- Рулет обережно розгорніть, змастіть майонезом, посипте сиром, а поверхню прикрасьте обсмаженою цибулею та морквою.
- Покладіть рулет у холодильник на 40 хвилин.
- Перед подачею прикрасьте готовий рулет смужками майонезу та гілочками кропу. Подавайте на стіл порційними шматочками.