Представницький захід, який відбувся 25-26 жовтня у Києві об’єднав спікерів та учасників з усього світу.

Участь у його роботі онлайн + офлайн взяли секретар РНБО Олексій Данілов.

Генеральним партнером зібрання виступила компанія ПрАТ “МХП Еко Енерджи” , яка одним з пріоритетних завдань в своїй діяльності ставить використання ВДЕ.Представники «Нафтогаз України», президенти та оператори передових європейських енергокомпаній (Бельгії, Німеччини, Словаччини), народні депутати з профільного Комітету, експерти, ЗМІ.

Назва Форуму – «Нова енергетична архітектура світу та Зелений перехід» говорить про основі цілі організаторів та партнерів: з’ясувати перспективні напрямки енергетичної стратегії наступних років у контексті ширшого використання відновлювальних джерел енергії та декарбонізації економіки, а також розглянути успішні кейси українських і зарубіжних урядових інститутів та комерційних структур.

Генеральним партнером зібрання виступила компанія ПрАТ “МХП Еко Енерджи” , яка одним з пріоритетних завдань в своїй діяльності ставить використання ВДЕ.

«Ми звикли до парадигми «енергетика і мир», і постійно шукали рішення для енергетичної політики, незалежності і безпеки за формулою миру. А сьогодні повинні шукати абсолютно іншу формулу і осмислювати парадигму «енергетика і війна. Ми бачимо, що формула війни у технологічному плані швидко змінюється, і такі питання, як надійність, інновації, кібернетичний і фізичний захист нових об’єктів стають все більш важливими», – написав на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук президент ПрАТ «МХП Еко Енерджи» Олександр Домбровський.

Під час роботи Форуму Олександр Домбровський презентував низку проєктів, які реалізовано на виробництві МХП та успішно функціонують попри війну. Це, наприклад, біогазові комплекси «МХП Еко Енерджи» та сонячні станції, які були побудовані уже в цьому році.

Читати також: Олександр Домбровський представляє Україну на бізнес-форумі у Відні

«На двох біогазових комплексах ми виробляємо біогаз, з якого потім отримуємо зелене тепло, енергію та пар. Цей комплекс дій дає нам можливість підтримувати власну енергетичну безпеку та енергетичну незалежність. За останні два роки ми побудували декілька сонячний станцій, в т.ч. і цього року, щоб отримувати енергетичний ресурс для внутрішнього споживання. Ми використовуємо smart grid (розумні мережі), щоб оптимізувати наше споживання. З європейськими партнерами ми ведемо ряд спільних проєктів із пошуку нових рішень та технологій для збільшення виробництва біогазу та біометану на наших підприємствах», – йдеться у пост-релізі ПрАТ «МХП Еко Енерджи».

«Реальні рішення й проєкти будівництва вирішуються лише на базі колективного обговорення різних точок зору. І на таких засадах повинна будуватися реальна енергетична політика України», – резюмував Олександр Домбровський.

Попередня публікаціяВ Уряді погодили створення четвертого індустріального парку у Вінниці
Наступна публікаціяТепло й сонячно: погода у Вінниці на сьогодні, 29 жовтня