Пропонуємо вам ознайомитися із рецептом бісквітного пирога з яблуками, який додає атмосфери затишку та тепла вдома, особливо восени. Цей пиріг – справжня ода першим дням осені!
Ця випічка має таку легку та ніжну структуру, що здається, ніби викушуєте шматочки хмаринок разом з ароматними яблуками. Крім того, бісквітний пиріг стане чудовим варіантом для виразного пригощання друзів чи родичів.
Інгредієнти:
- 3 шт. яблука
- 6 шт. курячих яєць
- 250 г пшеничного борошна
- 240 г цукру
- 2 ч. ложки меленої кориці
- 1/4 ч. ложки ваніліну
Покроковий рецепт:
- Почніть з того, що помийте та наріжте яблука на невеликі часточки, при цьому видаляючи серединки. Посипте їх меленою корицею та добре перемішайте.
- Відокремте білки від жовтків. Білки збийте міксером на середній швидкості до утворення легкої пінки.
- Поступово додавайте цукор до білків, збиваючи їх на максимальній швидкості міксера до утворення густої та щільної білкової маси. Якщо перевернути чашу догори дном, то білки мають залишитися нерухомими.
- Тепер підготуйте жовткову масу. Збийте їх окремо міксером до утворення однорідної світлої маси.
- До жовткової маси додайте 1/3 частини білкової маси і ретельно, але обережно перемішайте лопаткою.
- Далі додайте просіяне борошно та вимішайте до однорідності за допомогою лопатки. Додайте ванілін і знову перемішайте.
- Тепер поступово, по 1 столовій ложці, додайте жовтково-борошняну масу до білкової маси. Вимішуйте знизу вгору спокійними плавними рухами.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для випікання маслом або застеліть пергаментним папером.
- Вилийте бісквітну масу у підготовлену форму для випікання.
- Вкладіть зверху нарізані яблука або, за бажанням, перемішайте їх з тістом.
- Випікайте приблизно 40 хвилин. Готовність можна перевірити за допомогою зубочистки – вона має вийти сухою, коли ви поткнете її в середину пирога.
- Дістаньте бісквіт і дайте йому трохи охолонути, а потім можна вже подавати на стіл. Смачного!