«Перемагає не АК47 навіть не С300. Завжди перемагає дух» – Віктор Ющенко, про визвольну війну в України. Відео

«Україна починається з тебе», саме з цієї фрази В’ячеслава Чорновола почав промову третій Президент України Віктор Ющенко у Вінниці на “Форумі громад Вінниччини: Економічний план Перемоги”.

Відео виступу третього Президента України опублікували на ТГ-каналі «Воєнно – політична Арена Вінниччини»

Ініціювали проведення форуму у Вінниці громадське об’єднання “Ми-Вінничани” – керівник Валерій Коровій та громадська організація “Центр суспільно моніторингу “Вектор” – засновник Микола Філонов.

В першій панелі форуму — «Оборона. Економіка. Національна ідентичність» Віктор Ющенко провів паралелі та чітко продемонстрував зв’язок національної ідентичності та економічної успішності країни.

«Прикладна економіка починається тут. Як В’ячеслав Максимович Чорновіл колись, як там дискусії політичні вів і треба фінальний аргумент було назвати, він завжди говорив, «Запам’ятай Україна починається з тебе». Не з голови сільської ради, не з прем’єра, не з когось іншого — з тебе. Якщо ти Україну маєш в серці й нас буде 45 мільйонів таких — Україна відбулася», – каже Віктор Ющенко.

На його думку, за останні 30 років ми стали нацією та стали пізнаваними і на порядку денному світового товариства.

«Коли почалась війна 2022 року із російським фашизмом на третій місяць біля нас стало 34 держави союзника. В історії такого не було, щоб у першій світовій війні на четвертий місяць утворився союз 34 держав світу. Притому, яких держав — самих прогресивних, самих потенціальних. Щоб проходить іще три місяці і біля нас стало у шеренгу 54 держави світу. Причому 54 держави світу наймогутніші, демократичні де шанується воля, свобода.

Я хотів сказати, неважливо де ви народились, чи ви хлопчик, чи дівчинка, з самого рання людина потребує реалізації двох принципів. Принцип перший, я хочу бути вільним. Тому що свідомо, чи не свідомо ти розумієш, що вільна людина це найбільш продуктивна людина. Вона може творити дива. А з іншого боку трохи пізніше ти розумієш, що для того, щоб бути успішним, ти маєш бути невід’ємною складовою чогось більшого. Бо тільки в рамках своєї нації ти можеш реалізувати те що тобі прийшло від мами від тата.

Так ось, 54 держави вільного світу, 54 держави демократії, які загально виробляють 70% світового продукту. Якщо подивитись на загальну карту світу, оця росія від заходу до сходу і маленька Україна. Ви вірите, що оцей маленький шматочок благодатної суші загрожує найбільшій державі світу, принаймні за територією.

Ну росія, 1,7 світового ВВП проти неї 54 країни з об’ємом 70 відсотків світового ВВП. Як ви думаєте хто переможе? Тобто, якщо у нас розуму, тактики вистачить безумовно питання риторичне.

Те що відбувається у нашій нації заслуговує самих високих компліментів. Тому що насправді, коли ми говоримо про такий тип війни — визвольної, яку веде сьогодні Україна. Дуже важлива одна річ, у війні такого типу перемагає не АК47 навіть не С300. Завжди перемагає дух», – підкреслив Віктор Андрійович.

Ще матеріали на тему: «Дискусія в умовах війни повинна бути достатньо жорсткою»: Сергій Кудлаєнко про ПДФО військових

На Форум Громад Вінниччини: “Економічний план Перемоги” у Вінницю приїхав третій Президент України Віктор Ющенко. ФОТОРЕПОРТАЖ

Повний виступ дивіться у відео.

Попередня публікаціяНа економічному форумі громад Вінниччини говорили про необхідність налагодження об’єднання зусиль влади, парламенту і громадянського суспільства
Наступна публікаціяЕнергоефективні та інклюзивні. У Вінниці встановили нові ліфти у трьох будинках