У Вінниці відбувся дев’ятий благодійний веломарафон під назвою «Закрутка по-Вінницьки», у якому взяли участь понад 100 учасників з різних куточків України. Усі зібрані кошти з цього заходу будуть віддані на допомогу українським військовослужбовцям.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Організаторами події виступили ГО «Вінниця мобільна», Ініціативна група «Критична маса. Вінниця», та клуб Рандонерів «св.Матрасе», з підтримкою Вінницької міської ради, Вінницької ОВА та КЗ «Вінницький обласний центр фізичного здоров‘я населення «Спорт для всіх».

Змагання пройшли у форматі парних змагань, в яких взяло участь 54 команди у 8 різних категоріях, подолавши маршрут завдовжки 52 кілометри.

Організатор заходу, Олександр Царевський, повідомив, що загалом вдалося зібрати понад 70 тисяч гривень. За ці кошти планується придбати 126 турнікетів «Sich» для наших військових, які зараз захищають свободу та територіальну цілісність України.

Директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін відзначив, що веломарафон проходив у межах Європейського тижня мобільності, який, серед іншого, спрямований на популяризацію альтернативних, більш екологічних видів пересування.

«Ми продовжуємо сприяти та підтримувати розвиток альтернативних способів пересування містом. Цей захід мав на меті популяризувати велоспорт серед населення нашої громади та зібрати кошти на допомогу нашим військовослужбовцям, які сьогодні на фронті боронять нашу свободу», – наголосив Андрій Сорокін.

Попередня публікаціяМодні тренди: як оновити гардероб, враховуючи власний стиль та потреби
Наступна публікаціяСкандинавська дієта: Універсальний Шлях до Здоров’я за Розумну Ціну