Рецепт цього неймовірно смачного торта старий, і скільки років йому — невідомо. Однак сучасні господині його вдосконалюють, переробляють, добавляють нові інгредієнти, застосовуючи новітні технології. Але торт за оцим стареньким рецептом-пенсіонером ніколи не підводив. Це ж як смачно і комфортно на душі.
Отже, для приготування підготуйте
125 грамів масла (можна маргарину),
1 склянку цукру (250 грамів),
1 склянку сметани (250 грамів),
2 яйця,
1 чайну ложку соди, погашеної оцтом,
Вишня без кісточок,
5 склянок борошна
Маргарин потріть на тертушку, додайте збиті яйця з цукром, сметану і соду, погашену оцтом та замісіть тісто.
Поділіть його на 3 частини, з кожної зробіть 5 кульок, тобто має вийти 15 штук. На годину поставте їх в холодильник. Охолоджене кульки тонко розкотіть, начиніть вишнею, скрутіть у вигляді трубочки і випікайте при температурі 200С 25-30 хвилин. Коли вони вичахнуть, складемо торт, виклавши їх у такій послідовності: п’ять трубочок— зверху щедро намащуємо кремом (сметана збита з цукром), потім чотири, три… аж допоки не залишиться одна трубочка. Верхівку замажте гарненько кремом і прикрасьте на свій смак.
Хай настоїться і чаюйте. Смачного!