Фахівці з КП “Інститут розвитку міст” продовжують активно працювати над планом регулярного догляду за малими річками у Вінниці. Цього року вони розпочали з догляду за безіменною малою річкою, яка протікає між вулицями Марії Литвиненко-Вольгемут та провулком Степана Бандери.

Як повідомила керівниця відділу інфраструктурних проєктів КП “Інститут розвитку міст” Янна Чайковська, до основного обслуговування таких ділянок входять такі завдання: очищення річища річки та прибережних зон від сміття, контроль за викидами у водойму від відповідних органів, та догляд за рослинами.

“Працюючи з наявними рослинами, ми дотримуємось ряду важливих принципів. Ми максимально зберігаємо наявну рослинність та місцеву екосистему, забезпечуємо доступність на стежках, що вже вибиті, видаляємо повалені дерева, які можуть заважати руслу або проходу, та боремося з інвазійними видами рослин”, – сказала Янна Чайковська.

Вона також зазначила, що на цьому тижні співробітники КП “Вінницязеленбуд” розпочали роботу з видалення інвазійних кленів ясенелисних на малій річці, які розповсюджуються через насіння та витісняють місцеві види.

“Європейські міста вже давно застосовують стратегічний підхід до збереження місцевих видів флори та фауни. Вивчаючи їх досвід, Вінниця також вирушає цим шляхом”, – зауважила керівниця відділу.

Раніше працівники КП “Вінницьке шляхове управління” вже розпочали роботу з очищення яру від сміття на цій ділянці. КП “Муніципальна варта” разом з Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області також проводять обстеження цієї території.

Попередня публікаціяВінничанка просить підтримати проект про створення дитячого майданчика на пляжі по вулиці Гонти
Наступна публікаціяДо Дня захисників і захисниць України у Вінниці відбудеться прем’єра документальної стрічки «Вовк. Страху нема»