Інформацію, про забезпечення вилучення тіл осіб, загиблих, у зв’язку із збройною агресією проти України оприлюднили в ОВА Вінниччини.

«До уваги мешканців міста Вінниці та Вінницької області!

Вінницька обласна військова адміністрація інформує мешканців обласного центру та області про те, що постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2022 року № 698 було затверджено Порядок забезпечення вилучення тіл (останків) осіб, загиблих (померлих) у зв’язку із збройною агресією проти України», – йдеться в повідомленні.

Як зазначено у постанові, законодавче унормування вилучення тіл (останків) осіб, загиблих (померлих) наша держава здійснила з метою забезпечення поваги до людської гідності, здійснення гуманітарних заходів щодо вилучення, передачі та репатріації тіл (останків) осіб, загиблих (померлих) у зв’язку із збройною агресією проти України.

На виконання зазначеної постанови начальником обласної військової адміністрації 11 квітня 2023 року видано наказ з №280, яким начальникам районних військових адміністрацій доручено утворити спеціальні групи.

Наразі такі групи створено в усіх шести районних військових адміністраціях області, зокрема Вінницькій, Гайсинській, Жмеринській, Могилів-Подільській, Тульчинській та Хмільницькій.

Наказ визначає порядок діяльності створених спеціальних груп, порядок їх оснащення та забезпечення спеціальним транспортом. Визначені завдання  структурним підрозділам обласної військової адміністрації та Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області.

Пунктом 2 зазначеного наказу створено тимчасовий кол-центр з організації логістики для отримання, обробки та ведення інформації від територіальної оборони, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Попередня публікаціяНа Вінниччині розпочався пілотний проєкт «Професійна освіта в Україні/ Skills4Recovery»
Наступна публікаціяНа Вінниччині триває благодійна акція «Спорт заради Перемоги»