А яка ж осінь без усіма улюбленої яблучної шарлотки? Цей запашний смаколик прийдеться до смаку усім, бо ж випічка за цим рецептом виходить завжди вдалою.

4-5 яєць збийте із 150 грамами цукру та ваніліном до пухкої білої піни. Якщо ви не полінуйтеся й відділите жовтки від білків і зіб’єте все окремо, яєчна маса стане повітряною, як хмаринка. Просійте 250 грамів борошна, долайте 10 грамів розпушувача і акуратно всипте  у яйця, легенько перемішуючи лопаткою знизу вверх. Влийте 70 грамів олії, 100 грамів гарячого молока і знову акуратно перемішайте, намагаючись зберегти пухкість маси. Не хвилюйтеся, якщо вона трохи осяде, тісто все одно залишиться повітряним.

Яблук багато не буває. Тож беріть їх побільше та нарізайте тоненькими слайсами, кубиками, смужечками, то уже як вам подобається, додайте 2 столові ложки цукру та 1/2 столової ложки кориці. Форму застеліть пергаментом, дно і боки гарно змастіть олією та висипте фруктову начинку. Вилийте тісто, а зверху викладіть тоненько нарізані скибочки яблук по колу, утворюючи малюнок квіточки. І гайда випікати. Духову шафу розігрійте до 180 градусах і відправте шарлотку на 45-50 хвилин. Очікуйте поки охолоне і насолоджуйтеся цією дкхмяною і запашною випічкою.

Попередня публікаціяЗСУ знищили за добу ще 560 окупантів
Наступна публікаціяУ Вінниця сапери провели успішні тренування з підводного розмінування на річці Південний Буг