Сирник королівський, смак  — імператорський

Сирник королівський
Сирник королівський

Ця випічка сподобається навіть найвибагливішим. Крихке пісочне тісто з ніжною сирною ноткою…..Смакота!

Для випікання приготуйте форму 20*30

Для тіста знадобиться:

борошно -300 грамів;

какао-30 грамів;

розпушувач-1 ч.ложка;

масло-150 грамів;

цукор-120 грамів;

жовтки-3 штуки.

Для сирної маси:

сир кисломолочний-1300 грамів;

жовтки-4 штуки;

білки-7штук;

масло-150 грамів;

цедра з 1 лимона

65 грам крохмалю(або 6столових ложок)

цукор 250грам(180 у сир і 70 грам в білки)

кисіль -90 грамів

Приготуємо тісто: змішайте борошно, какао, розпушувач, масло і перетріть усе в крихту. Жовтки розітріть з цукром,  з’єднайте обидві маси й замісіть м’яке еластичне тісто. Розділіть його на дві частини, обгорніть в харчову плівку та поставте в морозилку на 30хвилин.

Тим часом готуємо сирну масу.

Всі складники збити блендером до однорідності.

Білки збити з 70 грам цукру до пишної маси, половину білків додати до сирної маси, легенько вимішати, знизу до верху.

А другу половину з’єднати з сухим кисілем і теж акуратно легенько вимішайте.

Форму застеліть пергаментом, натріть першу частину тіста з морозилки. Акуратна, рівномірно розрівняйте по всій поверхні форми та викладіть всю сирну масу, потім викладіть білкову масу з кисілем, зверху затріть другою частиною тіста .

Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 50 хвилин.

Остудіть в формі. Охолоджений сирник притрусіть цукровою пудрою….

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 13 серпня
Наступна публікаціяЗ Вінниччини до гірського табору відправилися діти з постраждалих регіонів