Цей яблучний пиріг зі старого записника. Просто, швидко, бюджетно та неймовірно смачно. Його випікали наші мами й бабусі, тому скуштувавши його, ніби занурюєшся у дитинства. Отже готуємо….

Приготуйте форму 20*30;

Для тіста вам знадобиться:

борошно 600 грамів;

смалець 250 грам(або маргарин);

цукор 200 грамів;

яйця-3 штуки;

харчова сода -1 чайна ложка;

оцет -1 столова ложка;

кисле молоко 50 грам (+- або кефір)

Яблучна начинка:

Яблука очищені 1,5 кг;

цукор 150 грамів;

манна крупа 4 столові ложки;

білки 3 штуки;

Отож, беремося до роботи.

Жовтки відділяємо від білків. Жовтки збиваємо з цукром до побіління, а просіяне борошно перетираємо із холодним смальцем в крихту.  Обидві маси з’єднуємо, додаємо соду, погашену оцтом та кисле молоко. Замішуємо м’яке тісто, розділяємо його на 2 рівні частини, загортаємо в харчову плівку та ставимо  в холодильник на 30 хвилин.

Тим часом приготуємо яблучну начинку.

Яблука натираємо на крупній тертушці, віджимаємо трішки сік, додаємо цукор та три столові ложки манної крупи. Все перемішуємо, додаємо попередньо збиті 3 білки і знову акуратно вимішуємо знизу до верху.

Дістаємо з холодильника тісто, розкочуємо його першу частину , викладаємо у форму, застелену пергаментом, зверху тісто посипаємо 1 столовою ложкою манної крупи. Зверху викладаємо яблучну начинку і акуратно, легенько розрівнюємо по всій поверхні. Потім розкачуємо другу частину тіста і накриваємо нею яблучну начинку. Зверху рясно проколюємо виделкою по всій поверх пирога.

Випікайте при температурі 180 градусів 60 хвилин до готовності. Коли пиріг вичахне, посипте зверху цукровою пудрою.Смачного!

Попередня публікаціяЛариса Білозір повідомила про роботу над збалансуванням оплати адміністративного збору
Наступна публікаціяЮні хокеїсти з Вінниці здобули бронзову медаль на Чемпіонаті Європи з хокею на траві