Щоб родину за столом зібрати, господині слід про випічку подбати. Ніжні, повітряні і рум’яні вироби з тіста – ось що дійсно порадує близьких у буденний день.Легкі булочки і ароматні пиріжки зроблять ситним звичайний бульйон, а домашні тістечка з гарячим чаєм внесуть затишок у вашу оселю.

Це надзвичайно смачний пляцок, що називається «Скубанець». А чому така назва? Та тому що він надзвичайно ніжний, м‘якенький та пухкий, що тісто відстібується руками, а головне випікається дуже просто.

Для випічки вам знадобиться форма 23*33.

Для тіста підготуйте:

6 жовтків;

250 грам м’якого масла;

520-530грам борошна;

180 грамів цукру+ванільний цукор;

1 столова ложка какао;

2 чайні ложки розпушувача;

Для білкової маси:

6-білків+60 грам цукру+1 столова ложка крохмалю;

3-4 столові ложки густого варення(сливове або з чорної смородини);

3-4 яблука;

Інгредієнти усі зібрані, тож беремося до роботи з тістом:

Спочатку відокремлюємо жовтки від білків. До жовтків висипаємо цукор, потім ванільний цукор і збиваємо міксером, допоки маса не побіліє та збільшиться  в об’ємі. Далі додаємо м’яке вершкове масло і знову збиваємо до однорідності. Має бути густа, світла та пишна маса. У два прийоми додаємо борошно й замішуємо м’яке еластичне тісто. Ділимо його на 3 частини: 2 більші та 1 меншу.

До однієї з більшої частини світлого тіста додаємо какао і добре вимішуємо.

Всі три частини тіста необхідно загорнути в харчову плівку та поставити в холодильник на 30 хвилин.

Допоки тісто відпочиває, ми наріжемо на пластинки очищені яблука.

Тепер візьмемося за білкову масу: білки збиваємо у піну до твердих піків, поступово всипаємо цукор, а вкінці — крохмаль. Акуратно, легенько вимішуємо лопаткою знизу до верху.

Приступаємо до формування пляцка: виймаємо з холодильника більшу частину світлого тіста, розкачуємо на пергаментному папері, переносимо його у форму та робимо бортики. Потім на світле тісто, викладаємо кисле варення й акуратно рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

Далі — найцікавіше: беремо коричневе тісто, і не розкочуємо його, а відщипуємо шматочками та рівномірно, розподіляємо по всій поверхні. Коли варення за «щипиками» перестало виднітися, викладаємо яблучні пластинки, а зверху — білкову масу і акуратно розрівнюємо. Потім дістаємо меншу частину білого тіста і так само відщипуємо та рівномірно розподіляємо по всій поверхні пляцка.

Випікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 45-50 хвилин.

Отже, зберігайте рецепт та готуйте з любов’ю. Нехай Вам вдається

Попередня публікаціяKozak System запалив у Вінниці. Відео
Наступна публікаціяВодійське посвідчення: вінничани зможуть здавати іспит з «теорії» у ЦНАПах