Цінителі вишуканих страв будуть приємно здивовані смаком цього простого салату: в ньому гармонійно поєдналися м’ясо кальмара, свіжі і пасеровані овочі, а заправка у вигляді лимонного соку робить присмак дивно яскравим, але витонченим.

Рецепт підійде і для святкового столу, і для легкого щоденного обіду, а процес приготування займає всього кілька хвилин. Готуйте його не раніше, ніж за одну-дві години до подачі до столу, щоб продукти зберегли свіжий, насичений смак і красиву форму.

Підготуйте необхідні інгредієнти:

1 тушка кальмар;

1 свіжий огірок;

1 середня цибулина;

1 зубець часнику;

1 свіжа морквина;

25 мл рослинної олії;

50 г соку лимона;

сіль за смаком.

У першу чергу підготуйте кальмара. Морожену тушку повністю розморозьте, швидко облийте окропом і зніміть ножем шкірку. Видаліть всі нутрощі, хрящі і плавники, а потім ретельно промийте в холодній проточній воді. Опустіть в киплячу воду і відварюйте 3-5 хвилин. Точний час залежить від розміру молюска: чим він більший, тим довше його слід поварити. Потім злийте рідину, остудіть м’ясо і поріжте тонкою соломкою.

Моркву очистіть, так само поріжте соломкою, цибулю покришіть півкільцями.

У сковороду влийте рослинне масло, нагрійте, додайте овочі і пасеруйте їх до м’якості 3-4 хвилини.

Свіжий огірок вимийте і обсушіть. Обов’язково спробуйте шкірку: якщо вона жорстка або гірка, її необхідно зняти. М’якоть наріжте так само, як і моркву — тонкою соломкою.

З’єднайте в підходящої ємності м’ясо молюска, пасеровані овочі разом з рослинним маслом, нарізаний огірок і подрібнений зубчик часнику. Полийте соком лимона, посоліть за смаком, ретельно перемішайте салат готовий.

Можна подавати частування до столу.

Попередня публікаціяДині й кавуни: чи можна отруїтися ранніми ягодами?
Наступна публікаціяНа чемпіонаті Світу серед юніорів та молоді вінничани стали бронзовими призерами