Цими днями, у Калинівці, що на Вінниччині, у Калинівській гімназії відкрили меморіальні дошки загиблим військовим – Героям Сергію Перегончуку та Василеві Мазуру. Обидва захисника навчалися у цьому освітньому закладі.

Про це повідомляє пресслужба Калинівської міської ради.

На заході зібралися рідні, друзі військових. Також завітали Калинівський міський голова Василь Поліщук, начальник секції персоналу 14 бригади підполковник Сергій Осташевський та начальник служби зв’язків з громадськістю 59 окремої мотопіхотної бригади ім.Якова Гандзюка майор Сергій Цехоцький.

Право відкрити меморіальні дошки надали дітям Сергія Перегончука та матері і нареченій Василя Мазура. А митрофорний протоієрей, військовий капелан 14 штурмової бригади Орест Шпак здійснив таїнство освячення пам’ятних знаків.

Калинівський міський голова Василь Поліщук зазначив, що символічно, якщо діти приходитимуть у школу і бачитимуть, завдяки кому ми живемо у мирній, незалежній Україні.


«Хочу ще раз подякувати родинам загиблих Героїв. Сказати, що Калинівська громада завжди пам’ятатиме наших Героїв. На жаль, велику ціну ми платимо. Вже маємо по нашій громаді десятки загиблих, є ще безвісти зниклі та полонені. Але вже є позитивні новини з фронту. Я щоденно спілкуюся з комбригом, з іншими військовими частинами. Повірте, Перемога буде за нами. Вона не буде легкою, але ми повинні кожен на своєму місці працювати на благо України», – каже Василь Поліщук.

У пам’ять про колишніх учнів на території гімназії рідні Сергія Перегончука та Василя Мазура висадили дуби пам’яті, які зростатимуть та нагадуватимуть майбутнім поколінням про героїчний подвиг українських захисників. А учні гімназії прикрасили гілля дерев янголами, в пам’ять про всіх Героїв, які загинули на полі бою за рідну землю.

Попередня публікаціяУ Вінниці тестували систему аудіозапису для незрячих і слабозорих
Наступна публікаціяУ години пік вінничан просять економити електроенергію