Лариса Білозір: Не допустити російських спортсменів до Олімпіади одна з місій української делегації в ПАРЄ

Днями у Вінниці під час Благодійного марафону «Мільйон для ЗСУ від вінничан» на заході були присутні народні депутати України. Вони спілкувались з військовими, розповідали про обсяги допомоги та важливі рішення.

До теми: На благодійному марафоні “Мільйон на ЗСУ від Вінничан” вдалось зібрати понад два мільйони гривень для ЗСУ

Серед народних обранців була і Лариса Білозір, яка окрім депутатства у Верховній Раді представляє Україну в Парламентській Асамблеї Ради Європи.

Журналістам Vinnytsia Press Point вдалось поставити кілька питань Ларисі Білозір під час неформального спілкування.

Ми запитали, наскільки на думку пані Лариси, важлива на сьогодні співпраця та такі неформальні зустрічі бізнесу, політиків, волонтерів та громад у реалізації проектів допомоги для українського війська? А також, попросили прочинити таємницю, які питання в першу чергу буде оголошувати українська делегація в ПАРЄ?

«Насправді сьогодні дуже складна ситуація в країні і вже понад півтора року війни, повномасштабного вторгнення, з тих дев’яти. Це в принципі підняло цей волонтерській потужний рух.

Кожен українець сьогодні волонтер, всі намагаються допомогти нашим військовим нашим Збройним Силам України. Мені здається, такі зустрічі коли ми єднаємось, коли об’єднуємо свої зусилля, об’єднуємо ресурси вони набагато ефективніші. Сьогодні тут були присутні десять військових частин. Ми як народні депутати з Вінниччини працюємо з вінницькими частинами, з Житомирською 95, з 59 бригадою.

Звісно там де вінничани, там де є особистісні відносини. Звичайно є потреби контактуємо і на різних рівнях чи це звернення від частини, чи просто людина, чи збирають кошти, я завжди намагаюсь доєднатись.

От сьогодні ми мали такий захід, ніби я продонатила і на цей захід в благодійну скарбничку, а поруч сиділа знайома з Тульчина, яка каже, «нам не вистачає коштів аби купити машину» і тут задонатила. Я намагаюсь працювати адресно, навіть, інколи мама пише в месенджер, дуже часто батьки пишуть жінки, тож ми так уже передали близько двох тисяч берців. Ми надсилали адресно.

І це сьогодні кожен так працює. Я знаю, що в мене на окрузі люди збираються і на кухнях у школах готують. Є одна громада маленька зовсім Ободівська, вони 50 тисяч банок закрили тушонки. І кожен раз намагаються хлопцям щось смачненьке приготувати.

Наша задача — об’єднатись. Ми цим сильні, тим що ми єдині, тим що намагаємось один одного підтримати, так ми стаємо непереможні», – відповіла на перше питання Лариса Білозір.

За словами народної обраниці, усі українці стають злішими і більш рішучими це нас об’єднує у потужну силу для допомоги війську та Перемоги над ворогом.
Лариса Білозір
Лариса Білозір
Також, пані Лариса розповіла про першочергові питання порядку денного Парламентської Асамблеї ради Європи від української делегації.

«Насправді ПАРЄ це єдина організація, яка з перших днів вигнала, ми для цього зробили все, щоби вигнати росію. Тобто, не призупинила, не відтермінувала членство, а вигнала росію, як агресора. Це було, я пам’ятаю, 8 березня. Ми дев’ять жінок з дітьми поїхали, бо чоловіків тоді не відпускали взагалі. І це та організація де нам вдалось визнати росію країною терористом, вдалось визнати депортацію наших дітей — геноцидом. Домогтись процедури створення спеціального трибуналу де вище військово-політичне керівництво росії буде обов’язково, я впевнена, засуджене», – розповіла про досягнення української делегації Лариса Білозір.

90% порядку денного ПАРЄ це питання України її підтримки, акцентувала пані Лариса.

«Зараз це питання не допуску на Олімпіаду російських спортсменів, це дуже важливе питання. Також, будуть термінові дебати по Каховській ГЕС. І ви, мабуть, знаєте, Європарламент 14 червня визнав це воєнним злочином.

Я вам так скажу, що 90% порядку денного ПАРЄ це питання України її підтримки, це резолюції. А 46 країн, які їх приймають потім і дають нам зброю і захищають небо.

Я нещодавно повернулась зі Швеції, наші партнери вони повністю укомплектували одну з наших бригад вінницьку. Понад шість тисяч людей отримали саму нову зброю і підтримка унікальна. 97% шведів підтримують Україну.

Але не потрібно забувати, що це лише 15% населення світу. У нас ще багато роботи з південною Африкою, Південною Америкою, з Індією, з Китаєм.

Цивілізований світ за нас тому ми плануємо, вступити в Євросоюз. Розпочати процес перемовин вже до кінця року. Верховна Рада вже прийняла всі законопроєкти потрібні, звичайно є різні висновки, але ми маємо розуміти, що у нас війна і певні речі ми не можемо допустити. Але ми працюємо, щоб адаптувати наше законодавство і європейське.

Під час війни ми маємо працювати на повну потужність. І як кажуть наші партнери, ви маєте такі закони готувати і так працювати ніби ви вже перемогли. Тому що війна обов’язково закінчиться нашою Перемогою, а далі ми повинні бути готові до всіх викликів, які нас чекають. Викликів дуже багато і відбудова і реабілітація.

Ви знаєте скільки загублених доль, домівок. Здається близько 170 тисяч будинків різних і багатоквартирних і приватних було зруйновано, це близько 40 мільйонів квадратних метрів. Люди втратили домівки і це перше чим має зайнятися держава. І відбудовувати також економіку, тому що на економіці тримається й армія», – розповіла народний депутат України, член української делегації в ПАРЄ Лариса Білозір.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на благодійному марафоні вдалось зібрати понад два мільйони гривень, що вдвічі перевищило мету марафону

 

Попередня публікаціяМедалями «За військову службу Україні» нагородили вінницьких гвардійців
Наступна публікаціяВ понеділок у Вінниці відбудеться концерт блогерки-мільйонниці Анни Трінчер