«Як зруйнувати русскій мір», квадрокоптери та автівка у подарунок військовим. У Вінниці відбувся благодійний захід «Мільйон на ЗСУ від вінничан». Організували благодійне дійство Громадське об’єднання «Ми-Вінничани» та Міжнародний благодійний фонд «Український Альянс».

Формат заходу був унікальний, вперше для збору коштів та додаткового спілкування в одній залі зібрались представники військових частин та ТРО, народні депутати, бізнесмени, представники більшості громад області та волонтери різного спрямування.

Усі ці люди мали кілька годин на неформальне знайомство та спілкування. Після початку заходу усіх присутніх об’єднала молитва за Україну, яку прочитав військовий капелан.

Як зазначив у вступному слові очільник МБФ «Український Альянс» Микола Філонов, усі люди, які зібрались у цій залі роблять усе від них залежне для Перемоги. Мета заходу об’єднати зусилля та посилити співпрацю. Роботу вінничан на ниві волонтерства ілюструвала фотовиставка складена зі світлин волонтерських звітів.

 «Нас всіх об’єднує в цій залі усвідомлення того великого виклику, який стоїть перед українським народом. Того виклику, який формує новітню історію української держави. Сторінки якої будуть гортати наші діти і давати нам оцінку, що ми зробили або могли зробити і не зробили», –  сказав голова Громадського об’єднання «Ми-Вінничани» Валерій Коровій.

Як слушно висловилась у своїй промові народна депутатка Лариса Білозір, «Ми прожили непрості півтора року, наповнені горем, але і перемогами і досягненнями. Нас розпинають кожен день і наші серця поранені, але ми сильні, тому що ми разом. Ми повинні єднатися і підтримувати один одного».

Під час волонтерського заходу, окрім збору коштів на допомогу, військові з бригади «Червона калина» отримали два квадрокоптери.

«Дані бойові птахи стали невід’ємною складовою наших підрозділів під час виконання бойових завдань. Я впевнений, що вашою непохитною позицією, вашою потужною підтримкою ми спільно прискоримо Перемогу над ворогом», – подякував волонтерам полковник військової частини нацгвардії.

Також, на сцені вручили ключі від машини бригаді Проти повітряної оборони. За словами Сергія Кудлаєнка, керівника Вінницького міського осередку Громадського об’єднання «Ми – Вінничани», люди, які тримають небо над Вінниччиною і оберігають наші домівки від ракет рашистів, заслуговують найвищої пошани та поваги.

«Дякуємо за систематичну підтримку!, – сказала представниця 120 ТРО, – Хочу сказати, що в кожного з нас є свій фронт. І дуже важливо, коли військові, депутати, громадські об’єднання, громадські організації об’єднуються і роблять таку шалену допомогу для нашої з вами Перемоги».

Колись співпраця зі 120 ТРО почалась з рацій, які терміново були потрібні хлопцям, що вже приступили до виконання бойових завдань. Потребу закрили, пригадав Валерій Коровій.

Під час благодійного заходу присутні підприємці, волонтери та політики могли задонатити кошти. Заявленою метою був мільйон гривень. Але ближче до завершення заходу Микола Філонов повідомив, що збір уже перевищено вдвічі.

«Це прекрасна новина, це означає що ми зможемо більше потреб закрити, більше допомогти», – сказав голова МБФ «Український Альянс» Микола Філонов.

Захід завершився великою презентацією книги чи то підручника Вадима Денисенка «Як зруйнувати русскій мір». Примірник книги з підписом автора отримали усі учасники заходу.

«У цій книзі я пробую пояснити, як ось уже чотири століття, практично без змін, облаштована система влади в Росії та як функціонує русскій мір. Глибинна помилка більшості людей, які через різні обставини займаються Росією, полягає в тому, що вони вважають, що русскій мір це якесь новітнє явище, створене групою ідеологів, які зібралися навколо Путіна.

Річ у тому, що і русскій мір, і система управління державою де-факто були створені ще за часів Івана Грозного, а остаточно зцементувалися за царювання в часи Петра І та з певними косметичними змінами дійшли до наших днів», – презентував дослідницьку роботу керівник Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко.

Ще понад годину після марафону учасники пили каву та спілкувались.

«Я вірю, що цей день подарує нам багато цікавих спільних проектів та посилить кожного з нас. Дякую за запрошення!», – каже волонтерка, представниця БФ «Берегиня країни» Олена Мед.

Рішенням учасників марафону пів мільйона гривень буде перераховано на платформу United24

На час коли готувалась публікація стало відомо, що під час Благодійного марафону «Мільйон на ЗСУ від Вінничан» сума збору перевищила мету більш ніж вдвічі, і склала понад 2 мільйони гривень, тож одноголосним рішенням організаторів марафону: ГО «Ми-Вінничани» благодійним фондом «Український Альянс», учасників і гостей заходу, було прийнято рішення підтримати фандрейзингову ініціативу Президента України Володимира Зеленського United24! Про це повідомили в Телеграм – каналі Новини Вінниці.

Попередня публікаціяУ Вінниці міські автобуси №22 та №32 знову курсуватимуть через вулицю Зодчих
Наступна публікаціяСьогодні вінничан очікує тепла але хмарна погода