На сесії Вінницької міської ради затвердили деталізовані умови партнерства з потенційними інвесторами на таких ставках, як «Сажавка» (у селі Писарівка) та «Вила-3» (у селі Малі Крушлинці).

Про це повідомили в міськраді Вінниці.

Директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов розповів, що під час роботи на приєднаних територіях виявилося, що місцеві мешканці прагнуть розвивати свої населені пункти та жити у чистому та безпечному довкіллі.

«У Вінницькій міській територіальній громаді налічено 125 ставків. З них 37 ми визначили як перспективні, тобто це ставки, що мають інвестиційну привабливість. Власне, систематизація та впорядкування водних об’єктів лягла в основу Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки Вінницької міської територіальної громади на 2023-2025 роки. Зараз ми маємо потенційних інвесторів з Писарівки – Андрія Присяжнюка та Олега Тхора з Малих Крушлинців, які висловили своє бажання взяти в оренду ставок «Сажавка» та ставок «Вила-3» відповідно шляхом участі в аукціоні, відновити їх шляхом їх розчищення, облаштувати гарну зону відпочинку для дітей та дорослих», – розповідає Максим Мартьянов.

Згідно з деталізованими умовами соціально-економічного партнерства, протягом трьох років з дня укладення договору на цих водних об’єктах має відбутися ряд процесів. Йдеться про очищення ставка та річища, укріплення берегів, створення зони для відпочинку та риболовлі, а також утримання водного об’єкта та прибережної захисної смуги в належному технічному та санітарному стані.

Попередня публікаціяНа Вінниччині відкриється центр психологічної підтримки для дітей «Маленькі Великі»
Наступна публікаціяВ неділю у Вінниці тимчасово обмежать рух на частині вулиці Енергетичної