Впродовж трьох місяців цього року у Вінницькій області від поліомієліту вакцинували 28% дітей першого року життя, ревакциновано у віці 18 місяців – 27,1%. Дітей старших вікових груп черговими ревакцинаціями охоплено від 16,1% до 26,4%.

Про це повідомили у Департаменті охорони здоров´я та реабілітації ОВА.

Імунізують маленьких мешканців області інактивованою поліовакциною (ІПВ) та оральною поліомієлітною вакциною (ОПВ). Відзначимо, що ліків проти цієї хвороби не існує, єдиним захистом від неї є імунізація.

«Наразі у Вінницькій області наявні понад 10 000 доз вакцини ІПВ та майже 500 доз ОПВ. Й найближчим часом очікуємо ще поставки вакцини ОПВ. Просимо батьків перевірити, чи отримали їхні діти всі щеплення від поліомієліту. Якщо ні, звернуться до сімейного лікаря, педіатра в Центр первинної медико-санітарної допомоги, аби імунізувати свою дитину», – зауважила начальник відділу екстреної та первинної медичної допомоги населенню, медичної реабілітації управління медичної допомоги населенню Лариса Бевза.

Відповідно до Національного календаря, дітей щеплюють від поліо 6 разів. У 2 та 4 місяці від народження — ІПВ, згодом у 6 та 18 місяців, а також у 6 та 14 років — ОПВ.

Шести доз вакцини достатньо, щоб сформувався імунітет до поліомієліту на все життя.

Довідка:

Поліомієліт — це високоінфекційне захворювання, яке спричиняє поліовірус. Він вражає центральну нервову систему, що призводить до розвитку в’ялого паралічу, часто невиліковного. Найбільш вразливі до вірусу – діти до п’яти років. Однак поліомієліт загрожує всім невакцинованим або не повністю вакцинованим дітям та дорослим. Особливо, якщо є хронічні захворювання або ослаблений імунітет.

Попередня публікаціяУ Вінниці на вулиці Стрілецькій облаштовують паркінг
Наступна публікаціяЗа якими адресами сьогодні у Вінниці не буде води та світла