У 30-тисячному Могилів-Подільському, що на Вінниччині,  віряни Помісної  УПЦ (ПЦУ) святкуватимуть Великдень у католицькому костелі, оскільки релігійна громада досі не має ані власного приміщення, ані виділеної землі під його побудову.

Про це повідомив місцевий громадський діяч Віталій Криган.

«Оскільки Православна Церква України (ПЦУ) в місті Могилеві-Подільскому не має храма  ані землі під будову храму, досягнута домовленість з о.Павлом, настоятелем костелу, про Великодню службу яка відбудеться на території костелу за адресою м.Могилів-Подільський вул.Володимирська 13, з 5-30 до 7-30 (орієнтовно), 16.04.2023р.», – йдеться у повідомленні.

У місті діють чотири храми ПЦУ Московського патріархату і жодного УПЦ. Це підтверджують обурені коментатори.

«Так, всі 4 православні церкви Московського патріархату. При чому храм Александра Невського Вінницька облрада подарувала московським чекістам у рясах у 2018 році, за сприяння народного депутата від нашого міста», – написав один із дописувачів.

Раніше стало відомо, що Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази вини очільника Тульчинської єпархії УПЦ (МП) у Вінницькій області, який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України. Обвинувальний акт направлено до суду.

Попередня публікаціяКулінарний майстер-клас: у Вінниці дітей – переселенців навчать готувати турецьку піцу
Наступна публікаціяВоди і світла за деякими адресами Вінниці не буде, ведуться ремонтні роботи