У гонитві за модою і стилем більшість сучасних жінок вдаються до експериментів із зовнішнім виглядом, фарбуючи своє волосся то в один колір, то в інший. Але чи безпечна часта зміна зачіски та як діють різні фарби на структуру наших пасом правильно доглядати за фарбованими пасмами.

Про це повідомляють «Факти здоров‘я».

Перукарі та експерти з краси зазначають, що фарбувати волосся повторно потрібно тоді, коли колір починає вимиватися, а волосся починає відростати. Відповідно, частота фарбування – це дуже індивідуальний момент, що залежить від багатьох факторів.

Експерти з краси радять вдаватися до цієї процедури не частіше, ніж один раз на 3-4 тижні,  хоч стандартний час між фарбуваннями – 4-6 тижнів.  Все залежить від швидкості змивання відтінку та появи нефарбованих коренів. Але тут є ціла низка факторів: наприклад, який у вас тип волосся, чи створюєте ви новий колір, а чи підіарбовуєте корені, які матеріали використовуєте…

Якщо ваш натуральний колір волосся темно-коричневий, а ви хочете перевтілитись у блондинку, то ідеальний проміжок між фарбуванням – 4-6 тижнів. За цей час корені достатньо відростуть, аби повторно їх пофарбувати.

Але якщо ви хочете лише трішки змінити відтінок волосся, додати світліших чи темніших пасом, можете сміливо збільшити інтервал між фарбуваннями до 8 тижнів. Найкращий орієнтир для вас – зовнішній вигляд. Якщо колір починає втрачати насиченість, волосся стає млявим, а відрослі корені виглядають неестетично – це конкретний сигнал для повторного фарбування!

Косметологи зазначають, що після процедури не варто мити волосся впродовж 24-36 годин, оскільки кожне наступне миття голови буде просто вимивати колір.

А щоб якнайдовше зберегти красивий відтінок після фарбування радять:

—Використовувати шампуні, кондиціонери та бальзами для фарбованого волосся. За словами лікаря, обовʼязково потрібно використовувати бальзам, оскільки він робить волосся більш захищеним, гладеньким та пружним.

—Мити голову не частіше ніж раз у три дні, адже з кожним миттям відтінок тьмянітиме та вимиватиметься.

—Для ополіскування волосся використовувати теплу воду, оскільки гаряча вимиває фарбу.

—Уникати хлорованої та солоної води, а також тривалого перебування на сонці.

—Якомога менше використовувати фен, плойки та прасочки. Медвєдєва радить використовувати стайлери, які мають автоматичний датчик з регулюванням температури.

—Мити голову не раніше 48 годин після фарбування.

—Користуватись засобами для термозахисту.

Попередня публікаціяОдруження онлайн: тепер заяву про шлюб можна подати не виходячи з дому
Наступна публікаціяУ Вінниці проведуть майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки