З Вінниці в Сітківецьку та Сутисківську школи інтернати та на Схід вирушать подарунки від Святого Миколая

Благодійний фонд «Я допомагаю дітям» проводить щорічну акцію до Дня Святого Миколая. Сотні подарунків для хлопчиків та дівчаток забрали не байдужі люди у відповідь на листи дітей до Миколая.

Таку акцію фонд проводить щорічно, і так само щороку сотні людей відгукуються і допомагають зібрати подарунки для малечі.

Час на зустріч із журналістами Vinnytsia Press Point, директорка БФ «Я допомагаю дітям» Яна Кочубей знаходить під час роботи. Вона саме на складі формує подарунки.

Кожен подарунок іменний підписаний для дитини, яка писала листа до Миколая.

«Кожного року ми робимо нашу акцію Миколайчик до дитини. Дітки з інтернату пишуть листа до Миколая зі своїми бажаннями. Потім ми цих «миколайчиків» шукаємо в інтернеті. Я дуже вдячна тим людям, які нам довіряють, допомагають і підтримують. Ми збираємо з миру по нитці, хтось може передати одяг, хтось може передати канцтовари, ми можемо сформувати цей подаруночок. Хтось може вибрати листа від дитини й подарувати все що є в листі», – розповідає пані Яна.

За словами цього року, від коли почалась повномасштабна війна, фонд надавав допомогу армії, але не могли оминути увагою і наших підопічних з інтернату.

«Для нас важливо подарувати свято. Адже радість дітей, їх посмішка це найвища нагорода, найвища подяка.

Цього року я не очікувала, такого ажіотажу, адже дуже багато людей підтримали цю акцію. Підтримували хто як може, репостили в інстаграмі в фейсбуці, історії закидали. Дуже багато людей з за кордону пересилали кошти, пересилали подарунки, передавали подарунки перевізникам, передавали подарунки на родичів – родичі передавали нам, на Нову пошту. В нас на Новій пошті вже ми заходимо нам кажуть, «Доброго дня!», вже геть нас не пікають, нашу стрічку вивозять і починають збирати наші посилочки», – з посмішкою розповідає очільниця БФ «Я допомагаю дітям».

Загалом, було 108 листів від дітей з Ситківецького інтернату та 33 листи з Сутисок, до цих листів додали ще 40 дітей, які знаходяться на Сході. Але за словами пані Яни подарунків зібрали не двісті, а приблизно у два рази більше. Тож, більше дітей отримають привітання від Святого Миколая.

Попередня публікаціяУ Вінниці запрошують у сімейні подорожі на святковому вінницькому трамвайчику
Наступна публікаціяУ Вінниці дітей запрошують до Садиби Подільського Чарівника