Кожного дня війна негативно впливає на моральний та психічний стан усіх українців. Особливо це стосується дружин та дітей наших військовослужбовців.

За ініціативи Департаменту соціальної та молодіжної політики ОВА протягом минулого тижня була організована серія курсів з освоєнням навичок психологічної самодопомоги.

Заходи проводились трохи далі від метушні міста.

У рамках проекту, із дружинами Захисників працювали психотерапевти, які надавали корисну інформацію та навчали, як справлятися зі стресом у повсякденному житті. З дітьми працювали арттерапевти, які у формі гри допомогли їм вивільнити зайві негативні емоції.

Підбиваючи підсумки, учасники поділились власними враженнями. За їхніми словами, дана ініціатива допомогла відкрити себе та свої почуття по-новому, відволіктись від переживань та хоча б на якийсь момент поринути у спокій.

Наприкінці курсу учасниці отримали у подарунок картини, які зможуть розмалювати разом зі своїми дітками. При цьому вони обіцяли згадувати лише теплі почуття, які отримали на заході, аби зберегти їх не лише у своїй пам’яті, а й на полотні.

курси психологічної самодопомоги
курси психологічної самодопомоги
курси психологічної самодопомоги
Попередня публікаціяНа Вінниччині дев’ятирічна донька захисника зібрала кошти на дрон й автівку для розвідників
Наступна публікаціяУ Вінниці відбудеться серія лекцій про можливості ІТ індустрії