Батько 9-річної Маргарити Поліщук, щойно розпочалася широкомасштабна війна, пішов до війська. Відтоді дівчинка й сама змінила свої сукенки на одяг у стилі мілітарі та заходилася допомагати військовим.

Про це йдеться в статті Олексія Тригуба кореспондента Армія.Inform.

Маргарита мешкає у невеличкому селі Павлівка Вінницької області. До вторгнення росії її життя було безтурботним та щасливим. Вона полюбляла танцювати, захоплювалась вивченням іноземної мови, мріяла про гарне майбутнє в незалежній та квітучій Україні. Але 24 лютого 2022 року змінило життя школярки, як, власне, і кожного українця й українки. Відтоді у Маргарити з’явилися нові захоплення, зародилася мета допомогти дорослим захистити Україну.

Почалося з «військового» однострою дівчинки та паролю «паляниця», без якого ніхто не міг зайти до їхньої хати. Та ігри іграми, але Маргарита вирішила діяти серйозно.

«Вона, як і всі українці, зрозуміла, що таке ненависть, страх, завзяття, сум від побачених розбитих міст та радість за наших військових, які повертають наші території», – розповідають у військовій частині, в якій проходить службу батько Маргарити, рядовий Павло Поліщук.

«Одного дня це маленьке янголятко зрозуміло, що може допомогти нашим воякам на фронті, – каже заступник командира частини з морально-психологічного забезпечення Світлана Лірник. – Тоді Маргарита поставила перед собою мету, як вона говорить, «стати на оборону нашої країни». Вмить у її чарівній голівці був готовий план. Довго не роздумуючи, вона розпочала збір коштів на дрон для Збройних Сил України».

Так у магазинах села Павлівка з’явилися скриньки для збору коштів на підтримку Збройних Сил України. Підтримала свою онуку й бабуся, яка мешкає у Старокостянтинові – жінка також долучилася до збору коштів й організувала його у своєму місті.

Дівчинка раділа кожній гривні й продовжувала йти до своєї мети. І, коли необхідна сума у 100 тисяч гривень була зібрана, щастю Маргарити не було меж. Саме тоді вона відчула себе справжньою захисницею!

Наступним кроком у ратній справі Маргарити Поліщук став збір уже 200 тисяч гривень на придбання автомобіля для військових. Як і першого разу, дівчинка із завзяттям й новими силами приступила до цього збору. І ось нещодавно автівка, завантажена необхідними для військових речами, вирушила на передову.

«Дивлячись на таких дітей, ми розуміємо, що ворог вже програв цю війну, а наша держава буде квітучою, незалежною та суверенною, – підсумовує свою розповідь Світлана Лірник. – Саме такі дітки, як Маргарита – це наше майбутнє та сила. Ми пишаємось нашими героями, але особлива шана, повага та подяка таким дітям, які в цей тяжкий час допомагають нам, дорослим, вистояти і гордо піднявши голову, сказати: «Доброго вечора, ми з України!»

Сьогодні дрон та автомобіль, придбані за кошти небайдужих українців, зібрані дев’ятирічною захисницею, вже виконують бойові завдання в одній із найгарячіших точок на лінії зіткнення. Ну, а маленька патріотка не збирається зупинятися й міркує над планами щодо майбутньої допомоги Збройним Силам України.

Попередня публікаціяНа Вінниччині молодик викрав автомобіль і покинув його на дорозі
Наступна публікаціяНа Вінниччині відбулись курси психологічної самодопомоги для дружин та дітей військовослужбовців