У Вінниці відбувся Форум здоров’я сім’ї Спеціальної Олімпіади України

Важлива подія для родин спортсменів Спеціальної Олімпіади України відбулась у Вінниці. Форум здоров’я сім’ї зібрав учасників з семи областей, серед них і спортсменів, які вимушені були тимчасово покинути свої домівки.

«Хотів би щоб наш захід, а він називається Форум здоров’я сім’ї, пройшов під гаслом — кожному розуміння інклюзії і кожному добробуту! А добробут кожної людини, кожної сім’ї не можливий без міцного здоров’я», – зазначив у вступному слові директор СОУ Андрій Підварко.

Під час дводенного форуму учасники мали можливість спілкуватись, навчатись та обмінюватись досвідом.

«Проведення подібних заходів під час війни дуже складне, але надзвичайно потрібна і корисне. Ми маємо можливість набути досвіду у розв’язанні різних питань, обмінятись інформацією. А головне, можемо підтримати один одного і разом йти далі», – каже Олеся Самойленко, регіональна директорка Спеціальної Олімпіади у Вінницькому регіоні.

У форумі взяли участь провідні спеціалісти, правники, лікарі, керівники державних структур та тренери. Спеціальні лекції присвячені здоров’ю спортсменів прочитали лікарі: онколог Савва Магдебура, дитячий та дорослий дерматолог Аліна Магдебура, подолог Алла Тищенко, ортопед-травматолог Світлана Кострук.

Обговорювали важливість занять спортом, формування звички до здорового способу життя та різні аспекти здоров’я для людей з ментальними порушеннями розвитку. Правові аспекти та можливість отримати юридичний супровід для родин атлетів СОУ.

На Форумі виступали і самі спортсмени Спеціальної Олімпіади України. Деякі з них набувши олімпійський досвід вже виступають, як помічники тренерів.

Завдячуючи інклюзії, люди з порушеннями розумового розвитку, на тільки займаються спортом та ведуть здоровий спосіб життя, а і здобувають вищу та середньо спеціальну освіту.

«Я навчаюся у педагогічному університеті і я вважаю своєю задачею вчити дітей, які мають і без того проблеми у навчанні й пристосуванні до повсякденного життя. Дякую усім хто бере участь у наших заходах», – каже учасниця форуму Тетяна.

Також, в межах Форуму за програмою «Healthy Athletes» провели практичні огляди атлетів Спеціальної Олімпіади України.

Попередня публікаціяУ Вінниці презентували мобільну бібліотеку від благодійної організації Bibleotheques Sans Frontieres
Наступна публікаціяУ Вінниці ВПО можуть отримати засоби особистої гігієни у гуманітарному центрі речей