Уривки з книги Ірини Нісіної, в авторському виконанні, «Пальто мадам Гройсман», яка вийшла у Видавничому домі «Моя Вінниччина» і була тріумфально презентована у Вінниці, можна прослухати за посиланням.

Це збірка з повісті та оповідань, присвячених подіям у Вінниці, Жмеринці та житті земляків у ХХ столітті. Особлива увага приділяється Вінниці повоєнній, 1950-их років. З доброзичливим гумором, часом іронічно авторка озирається на прожите нами, на власні дитячі враження та спостереження. Адже вона – вінничанка, тут навчалася, виросла, працювала вчителькою мови і літератури у вінницькій школі.

Книгою «Пальто мадам Гройсман» зацікавилися українські кінематографісти. Нині Ірина Нісіна проживає з сім’єю в Австралії, там доглядає і свою 94-річну матір, колишню доброї слави завідувачку стаціонару Вінницької дитячої лікарні Зою Рувімовну. І в Австралії Ірина Нісіна разом з чоловіком продовжують сіяти розумне, добре, вічне, поширюють українське слово, звичаї в місцевій діаспорі.

Ірина Нісіна – член Спілки слов’янських письменників України, завідувачка Бюро Спілки у Авcтралії. Не пориває зв’язків з рідною Вінницею. Над програмою працювали: Т.Столяр, М.Каменюк.

Попередня публікаціяУ Вінниці для евакуйованих з Одеси тигриці та ягуара будують нові вольєри
Наступна публікаціяРодина з Вінниччини виграла грант і закупила обладнання для пошиття речей хлопцям на фронт