16 учасників з Вінниччини стали переможцями конкурсу «Роби своє» від Фонду “МХП-Громаді”. Це програма спрямована на підтримку малого та середнього бізнесу в селах та малих містечках.

Про приклад реалізації одного з проектів розповідають на фейсбук сторінці ПрАТ«Зернопродукт МХП».

Родина Вишнівських із с. Мухівці Немирівської територіальної громади Іван та Тетяна стали переможцями другого етапу конкурсу та отримали 100 тисяч гривень на розширення власного бізнесу. Сім’я займається пошиттям спецодягу, мають приватну швейну майстерню. За грантові кошти вже встигли придбати нове сучасне обладнання для формування петель, пришивання ґудзиків та нарізання стрічок потрібної довжини. Наразі нове обладнання активно використовується. Кажуть, не мають часу на роздуми, бо нині перепрофілювалися і почали на волонтерських засадах шити плащі та спальники.

«Ми безмежно раді, що перемогли в цьому конкурсі, – каже Тетяна Вишнівська. – Я дуже про це мріяла, і вірила в нашу перемогу, як і в перемогу України. Ці кошти прийшли дуже вчасно, ми встигли придбати нове обладнання, якого так бракувало».

«Як тільки ми його купили, одразу стало легше працювати, – додає її чоловік Іван, – Ми ще з весни шиємо для армійських потреб, і дрібні детальки: пришивання ґудзиків, петель – треба було робити вручну, це займало багато часу. А хлопцям треба все швидко, вчасно та якісно. Ми зараз збираємо гроші. Односельці, інші небайдужі люди нам допомагають, за ці кошти купуємо тканину, а самі вже безкоштовно шиємо те, що можемо, для потреб наших хлопців».

Володимир Романюк, регіональний директор виробничого підрозділу Немирів «Зернопродукт МХП» та Тетяна Поліщук, фахівець із соціальних проектів БФ «МХП – Громаді» особисто завітали до родини Вишнівських. Привітали їх та передали сертифікат, який засвідчує участь та перемогу в конкурсі проєкту «Вишнівський формат».

«Я завжди дуже радію за людей, які стають переможцями конкурсів від МХП, – розповідає Володимир Романюк. – Ми підтримуємо їхній бізнес. Приємно бачити, коли людина прагне чогось, старається розвиватися і залучає до цього таких же небайдужих. Цей конкретний приклад показує, що ми допомогли не лише цій родині розвивати власну справу, а й тим хлопцям та дівчатам, яким вони зараз допомагають. Гуртом долаємо ворога».

«Ці люди роблять надважливу справу, – додає Тетяна Поліщук, – помітно з якою енергією та запалом вони виконують свою роботу. Приємно підтримувати таких підприємців. Вони офіційно зареєстровані, платять податки до місцевого бюджету та зміцнюють і економічний фронт країни».

Попередня публікаціяВінничан запрошують послухати уривки з книги «Пальто мадам Гройсман» в проекті Вінницька звукова книга
Наступна публікаціяНа Вінниччині на COVID-19 хворіють 4 775 пацієнтів