Вінницькі підприємці протестували проти будівництва торгового центру перед Центральним ринком, повідомляє Суспільне Вінниця.

За підрахунками Суспільного зібралася майже сотня людей. Всі вони – представники малого бізнесу, чиї робочі місця знаходяться на ринку.

Серед учасників акції протесту і Вадим Кондратович. Розповідає, на центральному ринку торгує 8 років. Займається тканинами та швейною фурнітурою. Його магазини розташовнані перед павільйоном.

“Якщо вони будуть будувати цей ТЦ по цій лінії, де наші магазинчики, то їм треба буде їх зносити однозначно. Тут працює 30-40 магазинчиків і нам ніхто ніякої інформації не надає. Ми живемо в стані очікування, що буде з нами далі. Нам скажуть завтра звільнити місце, а далі нам куди. Ми ж так втрачаємо гроші, місце, клієнтів”, – розповів працівник Центрального ринку Вадим Кондратович.

Через початок будівництва торгового центру від 19 вересня і до 18 березня 2023 року на ділянці проспекту Коцюбинського від перехрестя з вулицею Захисників Неба до перехрестя з вулицею Герої Нацгвардії буде обмежено рух транпорту та пішоходів.

За словами головного інспектора з торгівлі центрального ринку Миколи Поліщука, нині на Центральному ринку працює понад 2000 приватних підприємців. Будівництво не лише обмежить доступ до їхніх торгових точок, а й ускладнить приїзд автівок екстрених служб.

Нині на ділянці, де мають зводити торговий центр – платні автостоянки. Замовником спорудження торговельного центру – є компанія “АВМ Агроінвест”. Така інформація вказана у паспорті будівництва. На дзвінки у компаніїї не відповідають.

Надавати коментарі Суспільному відмовився й представник компанії забудовника.

Автор: Віталій Бондарєв

Ми писали про це раніше у матеріалі: «У Вінниці на кінець серпня розпочнуть будівництво великого торговельного центру біля Центрального ринку».

Журналісти видання Vinnytsia Press Point спробували налагодити комунікацію за зазначеним номером, щоб дізнатись про те коли розпочнуть будівництво, скільки коштуватиме метр площі, та яка площа забудови взагалі запланована. Але комунікація з журналістами керівництва проекту не відбулась.

Про те що вдалось дізнатись журналістам читайте тут.

Фото Vinnytsia Press Point

Протест вінницьких підприємців проти будівництва торгового центру. Фото: Суспільне Вінниця

 

Попередня публікаціяЮний вінничанин акордеоніст здобув перемогу на двох відомих музичних фестивалях
Наступна публікаціяНа перехресті вулиць Келецької та Барського шосе змінили організацію дорожнього руху