З вересня 2022 року на Вінниччині оголошуються аукціони приватизації державного майна.

На приватизацію буде виставлене державне майно, що не входить до переліку об’єктів критичної інфраструктури та не використовується в оборонному секторі.

На Вінниччині серед об’єктів приватизації: кілька спиртзаводів — Чечельницький, Барський, Гайсинський та Тростянецькій, кілька кар’єрів — Піщанський та Мурафській, велика кількість недобудов, майновий комплекс вінницького авіазаводу та знову ювелірний завод «Кристал».

Бізнес може самостійно ініціювати приватизацію об’єктів державної власності. Для цього потенційні покупці мають надіслати лист у довільній формі на адресу регіонального відділення Фонду державного майна України у Вінницькій області.

Зразок для листа про ініціювання приватизації об’єктів державної форми власності

Перетворення бездіяльних та збиткових державних активів на сучасні та ефективні підприємства сприятиме відновленню бізнес-активності у регіоні. Приватизація — це ефективний інструмент для досягнення цілей тривалого економічного зростання. Створення нових виробництв, а також додаткових робочих місць є вирішальним фактором для економічного відновлення Вінницької області.

Перелік доступних об’єктів для приватизації у Вінницькій області, а також детальна інформація про них доступні за посиланням: https://bit.ly/3A2UvaH

Попередня публікаціяУ Вінниці триває тренінг управлінців та координаторів центрів розміщення ВПО
Наступна публікаціяУ Вінниці запрошують на майстер-клас з розпису сумки-шопера