В офіційній зустрічі взяли участь  керівництво обласної військової адміністрації, обласної ради та міста. До Вінниці приїжджали представники посольств та дипломатичних місій з Великої Британії, Іспанії, Туреччини, Грузії, Китаю, Норвегії, Молдови.

Про це повідомляє сайт Новини Вінниці.

Представники посольств висловили вінничанам співчуття і підтримку, а також поклали квіти на місці трагедії в пам’ять жертв теракту, який стався у Вінниці 14 липня. Того дня три крилаті ракети Калібр прилетіли на одну із багатолюдних площ у Вінниці, забравши 28 життів. Серед них – сонячна дівчинка Ліза, якій було 4 роки,7-річний Максим разом з мамою та 8-річний Кирило з Херсону, який згорів в автомобілі на парковці, куди впала ракета.

Дипломати відвідати місце трагедії на площі Перемоги перед Будинком офіцерів та поклали квіти до імпровізованого меморіалу.

Під час зустрічі керівник делегації, Генеральний секретар Представництва ГУАМ в Україні Алтай Ефендієв наголосив, що міжнародні організації і надалі працюватимуть, щоб Україна отримувала необхідну допомогу.

Активно підтримувати Україну пообіцяв і керівник групи гуманітарної програми Посольства Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Саскіа Голдман. До цих запевнень у підтримці долучилися і представники інших країн.

Під час зустрічі керівники міста та області підняли питання щодо долучення міжнародної спільноти до відновлення Будинку офіцерів та площі Перемоги.

Дипломати запевнили, що співпраця з представництвами посольств та міжнародних організацій на регіональному рівні поглиблюватиметься.

Представники вінницької влади подякували за міжнародну підтримку, яка надається Україні, і Вінниччині зокрема.

Попередня публікаціяУ Вінниці можна буде відвідати виставку «Донбас – це Україна» в центрі сучасного мистецтва «Галерея-ХХІ»
Наступна публікаціяУ Вінниці прозвітували про надходження та витрати бюджету громади