Вінницька ОВА почала виплату трьох мільйонів гривень постраждалим від ракетного теракту

В результаті обстрілу Вінниці ворожими ракетами «Калібр» постраждали більше сотні людей, 27 загинуло, серед них – троє дітей. Це дівчинка і два хлопчики.

На сьогодні Вінницька обласна військова адміністрація почала надавати грошову допомогу постраждалим від трагедії, через БФ «Обласний гуманітарний ХАБ». Кошти для виплат надав соціально відповідальний бізнес.

Виплати у розмірі 50 тисяч гривень для сімей загиблих та 25 тисяч для постраждалих, як були госпіталізовані, здійснюються Вінницькою обласною військовою адміністрацією.

«Для того, щоб отримати виплату треба написати заяву, скласти пакет документів: копія паспорта, ідентифікаційний код. Для членів родин загиблих документи, які посвідчують смерть. Якщо ми говоримо про тих хто був госпіталізований, це відповідні довідки та медичні виписки», – пояснює порядок одержання виплат Наталія Заболотна.

Втім за словами посадовиці, щоб не напружувати людей цим переліком, вони можуть звернутись безпосередньо до фонду.

БФ «Обласний гуманітарний ХАБ» розташований за адресою Архітектора Артинова 5/1, чи зателефонувати за номером: +38 (063) 653 81 15.

«Ті виплати, які здійснюються обласною військовою адміністрацією, вони стосуються не лише мешканців нашої області. Тому, що ми знаємо, що на місці події в місті Вінниці є загиблі не лише з міста Вінниці чи Вінницької області. Вони мають право отримати цю допомогу і така допомога вже виплачується, зокрема за загиблого з Херсону та з інших областей”, – каже Наталія Заболотна.

За її словами, на сьогодні подано вже 15 комплектів документів. Шістьом родинам уже здійснені виплати. П’ять з них це члени сімей загиблих і ще дев’ять виплат будуть зроблені вже сьогодні (1 серпня ред.)

У фонді людям допомагають отримати виплати

За словами директора благодійного фонду «Обласний гуманітарний ХАБ» Дмитра Сидоренка, до фонду по допомогу звернулись близько 20 людей. Там де пакет документів був не повний їх взяли на доопрацювання, щоб допомогти зібрати необхідне.

«Процедура наступна, департамент охорони здоров’я Вінницької обласної державної адміністрації проводить обзвон за списками, які є в них наявні. І за результатами цього направляє на адресу фонду безпосередньо до юристів фонду, які збирають документи, консультують за необхідності. Так це було у випадку з людьми, які не мають фізичної можливості прибути до міста Вінниці», – каже Дмитро Сидоренко.

Довідково: Для допомоги постраждалим Вінницька ОВА залучила позабюджетні кошти. Невідкладну фінансову допомогу 3 мільйони гривень надало ПрАТ «МХП» та благодійний фонд «МХП-Громаді». 

Попередня публікаціяУ Вінниці сьогодні буде злива та де ремонтують мережі, повідомили в «Цілодобовій варті»
Наступна публікаціяНа Вінниччині спеціальні комісії обстежують укриття в освітніх закладах. Відео