У Вінниці відбувся семінар «ДО ІСТОРІЇ УКРАЇНСЬКОГО ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ» та презентація анімаційного фільму «Історія України за 15 хвилин». Відео

Вчора, 28 липня, в Академічній залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відбувся семінар «ДО ІСТОРІЇ УКРАЇНСЬКОГО ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ», присвячений до Дня Української Державності та Хрещення Київської Русі-України. На семінарі відбулась презентація анімаційного фільму «Історія України за 15 хвилин» Українського інституту національно пам’яті.

Розпочала захід цікавезною лекцією про «Державотворчі традиції на Вінниччині» Семенко Лариса Іванівна, завідувачка відділу новітньої історії ВОКМ.

«Мені дуже приємно, що саме сьогодні в День свята державності, який ми святкуємо в Україні вперше. Ми будемо говорити про джерела української державності. Тому, як зазначила, Світлана Шароварська, «ворог то в нас тисячолітній залишився і сьогодні понині зі сходу», який намагається трактувати, що не було ніколи української нації і ця нація ніколи не мала своєї державності. Але ми добре знаємо, що державотворчі традиції українців сягають тисячоліть», – каже Лариса Семенко.

Що таке день української державності, розповів Олексій Серветнік, головний спеціаліст Центрального міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті.

«Що таке День української державності? Запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, а також для протидії російській сучасній дезінформації, історичним фейкам. Які вони активно ведуть проти нас, як мінімум останніх вісім років. Зараз розпочалась нова активна фаза війни російсько-української. По різному її називають в суспільстві. На мою думку, це новітня українсько-російська війна, яка триває з 2014 року. Просто новий етап, нова фаза війни», – розповів Олексій Серветнік.

Завершився семінар, презентацією 15 хвилинного анімаційного фільму «Історія України за 15 хвилин» від Українського інституту національно пам’яті.

Попередня публікаціяНа Вінниччині патрульні поліцейські супроводили в лікарню автівку, в якій везли в лікарню дитину без свідомості. Відео
Наступна публікаціяНа Вінниччині поліція порушила кримінальне провадження за фактом конфлікту священників УПЦ та ПЦУ