Віта Дзюбенко працює менеджеркою компанії, яка займається реалізацією канцтоварів, а під час декретної відпустки жінка вирішила освоїти спеціалізацію флориста та намагається реалізувати себе у цій сфері.

Про це повідомляє сайт Калинівка City.

У своєму рідному селі, Павлівці, вона разом з чоловіком висадили лавандове поле. У ці дні, коли цвіте лаванда, поле є гарним місцем для фотосесій. Віта надає охочим місце для лавандових фотосесій за умови, що вони відправлять кошти на підтримку волонтерської організації та Збройних Сил України.

«Лавандове поле – це одна із моїх мрій, яку ми втілили у життя разом із моїм чоловіком, на честь народження нашого молодшого сина у 2020 році. На площі у 8 соток ми висадили близько 500 кущів лаванди. Це наш шматочок Провансу, який цього літа допомагає збирати кошти на потреби української армії, – розповідає Віта Дзюбенко. – Якщо ви думаєте, що лавандове поле можна просто посадити і насолоджуватись, то глибоко помиляєтесь. Як і будь-яка рослина, вона потребує суттєво догляду: обрізки, зволоження та знищення бур’яну. Я до останнього вагалась, чи розпочинати сезон фотосесій цього року, бо з моральної точки зору це видавалося б дивним: десь там воюють хлопці, боронять країну, а тут люди фотографуються у лаванді, та й якось рука не підіймалась брати за те кошти. Для фотосесій я застилаю міжряддя соломою та виношу на вулицю різноманітний декор для фотосесій: вінтажні стільчики, капелюхи, фрукти, овочі, планували навіть придбати вінтажного велосипеда, проте поки що ідею не вдалось реалізувати через війну. Проте головний атрибут кожної фотосесії – це синьо-жовтий прапор. Людям у нас подобається: вони обіймаються зі мною при прощанні, радять друзям, а інколи повертаються до нас та кажуть, що у нас атмосфера як вдома».

У червні на своїх сторінках у соціальних мережах Віта Дзюбенко виставила дописи з умовами благодійних фотосесій на лавандовій локації.

Вона попросила охочих перед фотосесією перерахувати кошти для фонду, який очолює знана на Вінниччині волонтерка Юлія Вотчер, а після цього домовлятися про дату і час фотографування.

Віта Дзюбенко каже, що благодійна ініціатива на підтримку волонтерів та Збройних Сил – це не лише нагода спробувати себе у новому амплуа, але й насамперед її невеликий внесок у нашу спільну перемогу.

«Між матеріальним та емоційним, я оберу емоцію, мені подобається естетика та можливість її створювати. Проте цьогоріч важливо було зробити все, щоб ця естетика допомагала рятувати життя нашим хлопцям та дарувала людям чудовий настрій та промінчик щастя у цей складний для країни час», – каже Віта Дзюбенко.

Попередня публікаціяУ Вінниці сьогодні очікується дощ з грозою
Наступна публікаціяНемирівську електростанцію та млин ХІХ сторіччя занесуть до Державного реєстру нерухомих пам’яток України