У рамках допомоги уряду Японії Україні для медичного закладу у Тростянці було придбано новий ультразвуковий діагностичний апарат вартістю 2.1 млн грн. Це неабияка допомога у такий нелегкий час.

Як кажуть медики, діагностична спроможність цього апарату набагато вища від того, що мала лікарня донині. Крім того, на новому обладнанні можна проводити обстеження на майже усіх внутрішніх органів людини.

Про подробиці залучення коштів іноземних партнерів для придбання обладнання у лікарню повідомив народний депутат Микола Кучер.

«Усю супроводжуючу роботу щодо написання та співфінансування проєкту по програмі «Кусаноне» взяли на себе спеціалісти Фонд “МХП-Громаді”. Нове обладнання вже працює в лікарні із кінця квітня. За цей короткий час вже обстежено понад 100 осіб.

При цьому для пацієнтів усі послуги абсолютно безкоштовні. Тростянецька ЦРЛ, де обслуговується близько 35 тис. пацієнтів, також є у цьому переліку, тут ми, серед іншого, оновили вікна, надавали медичне обладнання та реконструювали реанімаційне відділення.


Тепер же вся країна в єдиному пориві працює для свого захисту. Тому все інше відсунулось на другий план. Але потреби у громадах нікуди не знизили», – зазначив Микола Кучер.
Попередня публікаціяУ Вінниці створили історики – мистецький нарис «Мозаїки Вінниці»
Наступна публікаціяГолова СБУ зустрівся з Послом США Бріджит Брінк, про що йшла мова